Tälj med yxa och kniv

Ansök nu

Välkommen till en vecka fylld av skogsdoft, där vi med kniv och yxa i hand utforskar olika träslag och former.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: fem dagar

Ansök senast: 8 maj 2022

Lediga platser: Ja

Kostnader: Alla kurser kostar 5900 kr för helpension. Väljer du att inte bo på skolan kostar det 3700 kr för dig som bara går kursen inklusive lunch och kaffe.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 27 jun 2022 - 1 jul 2022

Kontakt:
Åsa Molin

Telefon: 0158 23058
E-post:
kontakt@vardinge.fhsk.se


Fler kurser inom: Trä , Träslöjd , Övriga träkurser

OBS!
Ansök senast
8 maj 2022

Välkommen till en vecka fylld av skogsdoft, lekfullt skapande, vilsam närvaro och goda samtal, men framför allt ska vi med kniv och yxa i handen utforska olika träslag och former.

Förr var slöjdandet en livsnödvändighet, man tillverkade de föremål som var nödvändiga i dagliga livet, ofta med stor uppfinningsrikedom och handaskicklighet. I dag kan vi undra vad som händer, när ingen längre kan. I dagens samhälle har slöjdandet blivit ett sätt att ta ställning, att leva hållbart, att göra saker för hand och lösa problem av egen kraft. Det är roligt och man mår bra av att slöjda!

Slöjden börjar i skogen. Vi pratar om de olika träslagen, vad man kan använda dem till och vi hämtar material till vårt slöjdande. Sen börjar vi med täljandets grunder och en gemensam första uppgift, därifrån arbetar vi vidare utifrån era önskemål; vi täljer föremål i egen takt för hem och trädgård, lek eller utsmyckning.

Exempel på vad som är möjligt att göra under veckan är små burkar, skedar, smörknivar, spaljéer, blompinnar, eggskydd till din täljkniv, liten pall, leksaker mm.

Minimiålder för att delta på denna kurs är 16 år.

Kursledare: Mette Handler

Länk till kursen på skolans webbplats
http://vardinge.fhsk.se/sommarkurser/