Allmän kurs elitidrott

Ansökan stängd
Skola:
Bosön Idrottsfolkhögskola
Plats:
Lidingö - Stockholms län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du ska vara på elitnivå i en idrott som tillhör ett av Riksidrottsförbundets specialidrottsförbund, och ska fylla minst 18 år under det år utbildningen startar. Du ska ha godkänd svensk grundskola. Du ska ha behörighetsbrister i gymnasiebetyget.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Kostnader: 2 000 kronor per läsår för friluftsdagar, träningskort, studiebesök, försäkring, kopiering och lån litteratur m m. Kostnader för viss litteratur tillkommer. 

Kontakt: Skolkoordinator Lina Oljeqvist

Telefon: 086996628

E-post:
lina.oljeqvist@boson.se

Allmän kurs elitidrott är en utbildning för dig som saknar ett fullständigt gymnasiebetyg, är på elitnivå och vill lägga tid på din idrott under studietiden.

Allmän kurs är för dig som behöver gå klart eller komplettera din gymnasieutbildning, är på elitnivå och vill lägga tid på din idrott under studietiden. Under studietiden studerar du de gymnasieämnen som du saknar inom ramen för tematiska studier. Varje vecka finns tre idrottspass där du får fokusera på din egen idrott.

Utbildningens syfte är att ge dig grundläggande behörighet till högskolestudier eller studier på yrkeshögskola. Du läser gymnasieämnen i kombination med temaämnen som inriktar sig mycket mot idrott, hälsa och motion. Tillsammans med andra deltagare är vår förhoppning att du ska inspireras och engageras till vidare studier och idrottskarriär.

Allmän kurs elitidrott riktar sig till dig som är på elitnivå i en idrott som tillhör ett av Riksidrottsförbundets specialidrottsförbund, och behöver komplettera dina gymnasiekunskaper till grundläggande högskolebehörighet.

En obligatorisk friluftsvecka ingår i utbildningen.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avklarade studier har du blivit godkänd i de ämnen du saknar från gymnasiet och därmed skaffat dig grundläggande högskolebehörighet och behörighet att söka Bosöns Idrottsfolkhögskolas Elitidrottsutbildning. Du har höjt din kompetens samt mognat som person i takt med ökad allmänbildning. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.boson.se/utbildning/omrade/allman-kurs/

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln

Bosön Idrottsfolkhögskola

Tänk att få syssla med det du älskar - idrott och hälsa. Samtidigt som du studerar. Tillsammans med människor som gillar samma sak. Bosön Idrottsfolkhögskola är folkhögskolan mitt i idrotten. Svensk idrotts egen folkhögskola. En plats där allt andas idrott, hälsa, träning och rörelse. Bosön ligger naturskönt vid havet, endast ett stenkast från Stockholms city.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bosön Idrottsfolkhögskola
Bosövägen 5, Bosön
181 47 Lidingö

Telefon: 08-699 66 28
E-post: idrottsfolkhogskola@boson.se
Webbadress: https://www.boson.se/idrottsfolkhogskola/