Allmän kurs idrott och hälsa - distans

Ansökan stängd
Skola:
Bosön Idrottsfolkhögskola
Plats:
Lidingö - Stockholms län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Se antagningsvillkor i texten nedan.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Träffar:
40 obligatoriska nätträffar
50 frivilliga nätträffar

Plats för kursen: Distans

Kostnader: 100 kr per termin för försäkring och porto. Kostnader för litteratur och studiebesök tillkommer. Utbildningen är studiemedelsberättigad på gymnasienivå.

Kontakt: Skolkoordinator Lina Oljeqvist

Telefon: 08-699 66 28

E-post:
lina.oljeqvist@boson.se

En utbildning för dig som vill komplettera dina gymnasiebetyg och som tycker om hälsa, motion och idrott, vill utvecklas som person och höja din allmänna kompetens. 

Allmän kurs idrott och hälsa distans på Bosön Idrottsfolkhögskola är en utbildning helt på distans. Det finns inget krav på fysiska träffar, så du kan söka utbildningen vart du än bor i Sverige eller världen. Du är samtidigt alltid en del Bosön Idrottsfolkhögskola och välkommen att besöka oss på Lidingö.

För att genomföra utbildningen behöver du en dator med webbkamera, headset och bra internetuppkoppling.

Utbildningen innehåller ett antal digitala träffar där du får möta dina klasskamrater och samtala med lärarna. Distansundervisning passar dig som är studiemotiverad och är bra på att ta eget ansvar eftersom utbildningen till största delen baseras på självstudier. Om du har behov av extra stöd för att lyckas med dina studier rekommenderar vi dig att söka till Allmän kurs på plats på Bosön Idrottsfolkhögskola.


Våra behörighetsämnen
• Svenska 1, 2 och 3
• Engelska 5 och 6
• Samhällskunskap 1b (1a1 och 1a2)
• Naturkunskap 1b och 2
• Matematik 1 och 2
• Religion 1
• Historia 1b (1a1 och 1a2)
• Idrott och hälsa 1
• Idrott och hälsa 2


Exempel på våra tema ämnen 
• Kost
• Kommunikation och ledarskap
• Hälsa
• Träninglära

Som deltagare på Allmän kurs distans får du hjälp att lägga upp en studieplan. Du kommer att läsa 2-3 behörighetsämnen per termin i kombination med våra idrottsinriktade tema ämnen.

Antagningsvillkor

Du som vill gå allmän kurs ska fylla minst 18 år under det år utbildningen startar. Du ska ha godkänd svensk grundskola eller motsvarande. Du ska ha behörighetsbrister i gymnasiebetyget.  Du ska ha tillräckliga kunskaper i svenska för att kunna följa kursen då utbildningen bygger på skriftliga instruktioner och uppgifter och inte enbart muntliga sådana. Du måste ha god självdisciplin för att kunna tillgodogöra dig utbildningen som till största delen baseras på självstudier.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avklarad kurs har du blivit godkänd i de ämnen du saknar från gymnasiet och därmed skaffat dig grundläggande högskolebehörighet. Du har höjt din kompetens samt mognat som person i takt med ökad allmänbildning.

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.boson.se/utbildning/omrade/allman-kurs-idrott-distans-heltid/

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln

Bosön Idrottsfolkhögskola

Tänk att få syssla med det du älskar - idrott och hälsa. Samtidigt som du studerar. Tillsammans med människor som gillar samma sak. Bosön Idrottsfolkhögskola är folkhögskolan mitt i idrotten. Svensk idrotts egen folkhögskola. En plats där allt andas idrott, hälsa, träning och rörelse. Bosön ligger naturskönt vid havet, endast ett stenkast från Stockholms city.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bosön Idrottsfolkhögskola
Bosövägen 5, Bosön
181 47 Lidingö

Telefon: 08-699 66 28
E-post: idrottsfolkhogskola@boson.se
Webbadress: https://www.boson.se/idrottsfolkhogskola/