• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  30 april 2024
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Elitidrottsutbildning är en skräddarsydd utbildning för dig som vill fortsätta din utveckling och ta nästa steg i din elitidrottskarriär efter avslutad gymnasieutbildning på RIG eller NIU.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du som vill gå Elitidrottsutbildningen ska fylla minst 18 år under det år utbildningen startar. Du ska ha studerat på NIU eller RIG samt aktivt tävla på hög nationell nivå.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Kostnader: 3 500 kr för friluftsvecka, träningskort, försäkring, studiebesök, kopiering, viss litteratur m m. Du behöver tillgång till en egen bärbar dator.

Kontakt: Skolkoordinator Lina Oljeqvist

Telefon: 08-699 66 28

E-post:
lina.oljeqvist@boson.se

Elitidrottsutbildning är en skräddarsydd utbildning för dig som vill fortsätta din utveckling och ta nästa steg i din elitidrottskarriär efter avslutad gymnasieutbildning på RIG (Riksidrottsgymnasium) eller NIU (Nationell godkänd idrottsutbildning). På Bosön finns unika träningsmöjligheter och stor förståelse för de utmaningar som en elitidrottskarriär innebär.

Saknar du gymnasiekompetens rekommenderar vi att du ansöker till Allmän kurs elitidrott i stället.

Syfte
Du får ökad förståelse och kunskap om hur du leder dig själv i en fortsatt hållbar idrottskarriär. Du får möjlighet att fortsätta din elitidrottsutveckling samtidigt som du studerar och skapar en god förberedelse för eventuellt fortsatta högre studier.

Vem är utbildningen för?
Utbildningen vänder sig till dig som har studerat en NIU eller RIG-utbildning på gymnasiet och som har läst ämnet specialidrott samt tränar och tävlar på en förberedande elitnivå. Du tävlar i en idrott eller en gren som tillhör ett av Riksidrottsförbundets specialidrottsförbund. Ditt idrottsliga mål är att nå internationell elitnivå som senior.

Det här får du
Utöver möjligheten att träna både enskilt och tillsammans med andra får du också möjlighet att bygga vidare på dina specialidrottskunskaper. Du fördjupar dina kunskaper inom inom träning och tävling, fysiologi, psykologi, nutrition, idrottsmedicin och ledarskap. Du lär dig oss också mer om andra faktorer som påverkar din idrottskarriär som till exempel sponsring och sociala medier. Du får möjlighet att utvecklas i din idrott, i dina studier och som individ i den unika miljö som Bosön erbjuder.

Tillsammans skapar vi möjlighet för dig att ta nästa steg i din elitidrottskarriär.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.boson.se/utbildning/omrade/elitidrottsutbildning/

Fler kurser inom: Motion Träning Idrott

Bosön Idrottsfolkhögskola

Tänk att få syssla med det du älskar - idrott och hälsa. Samtidigt som du studerar. Tillsammans med människor som gillar samma sak. Bosön Idrottsfolkhögskola är folkhögskolan mitt i idrotten. Svensk idrotts egen folkhögskola. En plats där allt andas idrott, hälsa, träning och rörelse. Bosön ligger naturskönt vid havet, endast ett stenkast från Stockholms city.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bosön Idrottsfolkhögskola
Bosövägen 5, Bosön
181 47 Lidingö

Telefon: 08-699 66 28
E-post: idrottsfolkhogskola@boson.se
Webbadress: https://www.boson.se/idrottsfolkhogskola/

Jag är så glad och stolt att jag tog steget

Monika Nordenbrand arbetade som sjuksköterska inom barnsjukvården i 25 år. Men efter att ha blivit sjuk i utmattning och sagt upp sig från sitt arbete, bytte hon sjukhuskorridorerna mot fjällvyer, friluftsliv och folkhögskola.

Läs hela artikeln