Kost för prestation och hälsa - distans

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Bosön Idrottsfolkhögskola
Plats:
Lidingö - Stockholms län
Längd:
6 veckor
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du ska fylla minst 18 år under det år utbildningen startar. Du ska kunna bedriva studier självständigt på egen hand. Du behöver tillgång till en dator med kamera och mikrofon för studier på distans.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 4 nov 2024 - 13 dec 2024

Träffar:
2 obligatoriska träffar
12 obligatoriska nätträffar
12 frivilliga nätträffar

Kostnader: Kursomkostnad 350 kronor för fika, maten som vi tillagar, utskick och försäkring. Det tillkommer kostnad för kurslitteratur ca 300 kronor.

Kontakt: Lina Oljeqvist

Telefon: 086996628

E-post:
lina.oljeqvist@boson.se

En kurs för dig som vill veta mer om kost och näringslära. Både för dig som ledare eller tränare och också för dig som är nyfiken och vill veta mer.

Om utbildningen

Kursen riktar sig till dig som vill få en grundläggande kunskap om kost för prestation och hälsa samt konkreta och tillämpningsbara tips på hur en idrottare kan få i sig en energi och näringsrik kost. Vi kommer att prata om grundläggande näringslära, hur du kan hjälpa dig eller dina aktiva med praktiska och tillämpningsbara tips för att få en mer adekvat kost för dig eller dina aktiva.

Kursen bedrivs främst på distans men med två fysiska träffar på Bosön, datum för träffarna på Bosön är 8 november och 12 december. Distansstudier innebär att genomgångar spelas in och deltagaren kan ta del av dem när det passar i tid om man inte har möjlighet att delta i realtid, vilket naturligtvis är att föredra. Kursen kräver däremot att deltagaren har möjlighet att koppla upp sig live några timmar per vecka. Tiderna bestäms av studiegruppen tillsammans med läraren vid kursens start. Vid studier på en folkhögskola förutsätts och krävs att deltagaren medverkar aktivt i kursen och bidrar med sina erfarenheter och kunskaper genom att kommunicera med såväl andra deltagare som läraren. Aktivt deltagande kan till exempel ske genom samtal, presentationer, texter och dialoger i chattformat.

Vem är utbildningen för?

Kursen är till för alla som är intresserade av att lära sig mer om kost för prestation och hälsa på en grundläggande nivå t.ex. tränare, ledare, förälder eller aktiv.

Det här får du

Exempel på innehåll i kursen är

  • Näringslära
  • Kost för träning och prestation
  • Kost för miljö
  • Kost för hälsa

Kost och logi

Kost och logi i samband med de fysiska träffarna ingår inte i kursomkostnaden. På Bosön finns restaurang och möjlighet att ta med egen matlåda. På Bosön finns också möjlighet att boka logi. Under andra träffen på Bosön kommer vi att tillaga lunch och mellanmål som ingår i kursomkostnaden.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

En grundläggande kunskap om kost för prestation och hälsa samt konkreta och tillämpningsbara tips på hur en idrottare kan få i sig en energi och näringsrik kost. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.boson.se/utbildning/omrade/kost-for-prestation-och-halsa/

Fler kurser inom: Hälsa Kost Matlagning

Jag har blivit mer stabil, både mentalt och fysiskt

Paret Anna och Niclas går en budoutbildning tillsammans på Karlskoga folkhögskola. – Man blir en mer harmonisk och inlyssnande människa och det kan man ju komma vart som helst med sen, menar Niclas.

Läs hela artikeln

Bosön Idrottsfolkhögskola

Tänk att få syssla med det du älskar - idrott och hälsa. Samtidigt som du studerar. Tillsammans med människor som gillar samma sak. Bosön Idrottsfolkhögskola är folkhögskolan mitt i idrotten. Svensk idrotts egen folkhögskola. En plats där allt andas idrott, hälsa, träning och rörelse. Bosön ligger naturskönt vid havet, endast ett stenkast från Stockholms city.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bosön Idrottsfolkhögskola
Bosövägen 5, Bosön
181 47 Lidingö

Telefon: 08-699 66 28
E-post: idrottsfolkhogskola@boson.se
Webbadress: https://www.boson.se/idrottsfolkhogskola/