Coachande ledarskap - distans

Ansökan stängd
Skola:
Bosön Idrottsfolkhögskola
Plats:
Lidingö - Stockholms län
Längd:
6 veckor
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du ska fylla minst 18 år under det år utbildningen startar. Du ska kunna bedriva studier självständigt på egen hand. Du behöver tillgång till en dator med kamera och mikrofon för studier på distans.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 15 apr 2024 - 24 maj 2024

Träffar:
2 obligatoriska träffar
12 obligatoriska nätträffar
12 frivilliga nätträffar

Kostnader: Kursomkostnad 300 kronor för fika, utskick och försäkring.

Kontakt: Lina Oljeqvist

Telefon: 08-699 66 28

E-post:
lina.oljeqvist@boson.se

En kurs för dig som tränare, ledare, förälder eller aktiv som har intresse att lära dig mer kring ledarskapet och få kunskap om vad som motiverar oss. 

Coachande ledarskap är en ledarstil som fokuserar på att utveckla och stödja individens potential och prestation genom feedback, lyssnande och vägledning. Genom att främja självständighet och ansvarstagande hos deltagarna, skapar coachande ledarskap en motiverande och lärande arbetsmiljö.

Utbildningen vänder sig till dig som har ett intresse kring ledarskapet t.ex. tränare, ledare, förälder eller aktiv.

Det här får du

  • Kunskap om motivation och vad som motiverar oss
  • Ökad kunskap om coachande ledarskap
  • Praktiska övningar
  • Träna på coachande samtal
  • Träna på att aktivt lyssna och samarbeta med andra

Kursen bedrivs främst på distans men med två fysiska träffar på Bosön, datum för träffarna på Bosön är den 26 april och 20 maj. Distansstudier innebär att genomgångar spelas in och deltagaren kan ta del av dem när det passar i tid om man inte har möjlighet att delta i realtid, vilket naturligtvis är att föredra. Kursen kräver däremot att deltagaren har möjlighet att koppla upp sig live några timmar per vecka. Tiderna bestäms av studiegruppen tillsammans med läraren vid kursens start. Vid studier på en folkhögskola förutsätts och krävs att deltagaren medverkar aktivt i kursen och bidrar med sina erfarenheter och kunskaper genom att kommunicera med såväl andra deltagare som läraren. Aktivt deltagande kan till exempel ske genom samtal, presentationer, texter och dialoger i chattformat. Vi använder oss av Microsoft Teams. 

Kost och logi i samband med de fysiska träffarna ingår inte i kursomkostnaden. På Bosön finns restaurang och möjlighet att ta med egen matlåda. På Bosön finns också möjlighet att boka logi. Förmiddagsfika ingår under kursdagarna på plats på Bosön. 

 

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Ökad kunskap om motivation och vad som motiverar oss. Ökad kunskap om coachande ledarskap. Praktiska övningar och tips på hur du genomför coachande samtal.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.boson.se/utbildning/omrade/coachandeledarskap/

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln

Bosön Idrottsfolkhögskola

Tänk att få syssla med det du älskar - idrott och hälsa. Samtidigt som du studerar. Tillsammans med människor som gillar samma sak. Bosön Idrottsfolkhögskola är folkhögskolan mitt i idrotten. Svensk idrotts egen folkhögskola. En plats där allt andas idrott, hälsa, träning och rörelse. Bosön ligger naturskönt vid havet, endast ett stenkast från Stockholms city.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bosön Idrottsfolkhögskola
Bosövägen 5, Bosön
181 47 Lidingö

Telefon: 08-699 66 28
E-post: idrottsfolkhogskola@boson.se
Webbadress: https://www.boson.se/idrottsfolkhogskola/