Uthållighet och kondition - distans

Ansökan stängd
Skola:
Bosön Idrottsfolkhögskola
Plats:
Lidingö - Stockholms län
Längd:
6 veckor
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du ska fylla minst 18 år under det år utbildningen startar. Du ska kunna bedriva studier självständigt på egen hand. Du behöver tillgång till en dator med kamera och mikrofon för studier på distans.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 4 mar 2024 - 19 apr 2024

Träffar:
2 obligatoriska träffar
12 obligatoriska nätträffar
12 frivilliga nätträffar

Kostnader: Kursomkostnad 300 kronor för fika, utskick och försäkring. Kostnad för litteratur tillkommer.

Kontakt: Lina Oljeqvist

Telefon: 08-699 66 28

E-post:
lina.oljeqvist@boson.se

Kursen behandlar grundläggande tränings principer samt olika metoder inom konditionsträning. 

Om utbildningen 

I vår vardag möts vi av oändligt många varianter av konditionsträning och det kan vara svårt att orientera sig i vad som fungerar bäst för dig eller någon annan? Denna kurs riktar sig till dig som önskar skaffa dig en grundläggande förståelse för uthållighet och konditionsträning. Vi kommer att utforska träningsprinciper, fysiologi samt olika aspekter av konditionsträning, såsom lågintensiv konditionsträning, tröskelträning och högintensiv intervallträning, allt på en grundläggande nivå.

Som deltagare kan du exempelvis vara idrottslärare, tränare, idrottare, förälder eller allmänt intresserad av träning. Under kursen kommer vi att belysa hur olika former av konditionsträning bör tillämpas. Som deltagare kommer du även att ges möjlighet att praktisera träningen utifrån din egen kapacitet. Vi kommer att gå igenom olika konditionstester och visa hur du med deras hjälp kan utvärdera träningsresultat samt individanpassa träning inför framtiden.

Kursen bedrivs främst på distans men med två fysiska träffar på Bosön.  Distansstudier innebär att genomgångar spelas in och deltagaren kan ta del av dem när det passar i tid om man inte har möjlighet att delta i realtid, vilket naturligtvis är att föredra. Kursen kräver däremot att deltagaren har möjlighet att koppla upp sig live några timmar per vecka. Tiderna bestäms av studiegruppen tillsammans med läraren vid kursens start. Vid studier på en folkhögskola förutsätts och krävs att deltagaren medverkar aktivt i kursen och bidrar med sina erfarenheter och kunskaper genom att kommunicera med såväl andra deltagare som läraren. Aktivt deltagande kan till exempel ske genom samtal, presentationer, texter och dialoger i chattformat. Vi använder oss av Microsoft Teams.

Vem är utbildningen för? 

Exempelvis idrottslärare, tränare, idrottare, förälder eller för dig som är allmänt intresserad av träning.

Kost och logi 

Kost och logi i samband med de fysiska träffarna ingår inte i kursomkostnaden. På Bosön finns restaurang och möjlighet att ta med egen matlåda. På Bosön finns också möjlighet att boka logi. För- eller eftermiddagsfika ingår under kursdagarna på plats på Bosön. 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Som deltagare får du lära dig om din konditionsträning genom praktiska och teoretiska moment. Du får möta likasinnade kursdeltagare och utbyta erfarenheter. Kursens innehåll är grundad på beprövad erfarenhet och vetenskapligt förankrade teorier.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.boson.se/utbildning/omrade/uthallighet-och-kondition/

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln

Bosön Idrottsfolkhögskola

Tänk att få syssla med det du älskar - idrott och hälsa. Samtidigt som du studerar. Tillsammans med människor som gillar samma sak. Bosön Idrottsfolkhögskola är folkhögskolan mitt i idrotten. Svensk idrotts egen folkhögskola. En plats där allt andas idrott, hälsa, träning och rörelse. Bosön ligger naturskönt vid havet, endast ett stenkast från Stockholms city.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bosön Idrottsfolkhögskola
Bosövägen 5, Bosön
181 47 Lidingö

Telefon: 08-699 66 28
E-post: idrottsfolkhogskola@boson.se
Webbadress: https://www.boson.se/idrottsfolkhogskola/