Biskops Arnö dramatik - fördjupningsår distans (EG)

Ansökan stängd
Skola:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Plats:
Bålsta - Uppsala län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3 år gymn eller motsvarande. Du kan söka som tidigare har gått Att skriva skönlitteratur – grundkurs eller kursen Att skriva dramatik, eller liknande. Ansökan skall innehålla manus 5-10 sidor, projektbeskrivning och personligt brev, senaste betyg.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2024 - 28 maj 2025

Träffar:
9 obligatoriska träffar

Kostnader: Se kursens hemsida

Kontakt: Oda Fiskum

Telefon: 0171 -826 70

E-post:
oda.fiskum@biskopsarno.se

Fördjupningsåret i dramatik riktar sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper i att skriva dramatik i helaftonsformat. 

Kursen fokuserar på att strukturera ett större arbete, och förvalta den egna kreativiteten inom ramarna för ett längre skrivprojekt.

Kursen förutsätter grundläggande kunskaper i dramaturgi och textanalys, och någon erfarenhet av att skriva dramatik (behöver inte vara i professionell- eller utbildningsverksamhet). För att gå utbildningen behöver man ha gått treårigt gymnasium.

Kärnan i fördjupningsåret är individuellt arbete med det egna skrivprojektet.

Varje månad träffas vi under tre dagar på Biskops-Arnö för djupgående textsamtal. Vi knådar varandras texter och skrivprocesser i olika konstellationer och med olika utgångspunkt. Under gruppträffarna blir varje enskild process en tillgång för hela klassen, och du får rejäl träning i textanalys.

Träffarna är uppbyggda av textsamtal i större och mindre grupper, kortare föreläsningar som vi sedan applicerar på skrivprojekten, och kreativa övningar. Kostnad för boende och mat tillkommer för träffarna. Även digitala lektioner mellan träffarna förekommer.

Utöver det kommer du tilldelas en individuell handledare med specialkompetens inom ditt format, som följer arbetet under hela läsåret. Du kommer få konkreta verktyg för att strukturera ditt manus, och lära känna och förvalta den egna kreativa processen. Målet är att färdigställa en genomarbetad version av manus. En del läsning ingår i undervisningen, både gemensam och enskilt.

Du ansöker med en idé till ett manus i helaftonsformat, med textprov.

Kursansvarig
Oda Fiskum

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målet är att färdigställa en väl genomarbetad manusversion, redo att sändas vidare till producent.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.biskopsarno.se/langkurser/att-skriva-dramatik-projektkurs

Fler kurser inom: Skriva Manus Dramatik

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Biskops Arnö Nordens folkhögskola

Biskops Arnö är Nordens Folkhögskola. Skolan bedriver kultur- och bildningsarbete och kurserna är inriktade på skönlitterärt författande, YH - Fotoskolan, dokumentärfilm, internationellt solidaritetsarbete, ekologi samt friskvård och låtskrivarkurs. Skolan ligger på en ö i skön Mälarnatur med en mängd kulturminnen, allt från medeltidshus till det unika kulturlandskapet. Skolans kök är KRAV-certifierat. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Biskops Arnö Nordens folkhögskola
Biskops-Arnövägen 30
746 93 Bålsta

Telefon: 0171-826 70
E-post: info@biskopsarno.se
Webbadress: http://www.biskopsarno.se/