Skola:
Region Uppsala folkhögskola
Plats:
Uppsala - Uppsala län
Längd:
två terminer
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
28 april 2024

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Eftergymnasial konstutbildning eller motsvarande.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 30 maj 2024

Kostnader: Deltagaravgift 1700 kronor per termin.

Kontakt: Ulf Eklund

Telefon: 018 611 66 50

E-post:
ulf.eklund@regionuppsala.se

Drömmer du om att ta steget mot högre konstnärliga studier och/eller vill fördjupa dig i ditt eget skapande? Här får du utvecklas konstnärligt med fokus på projekt och ditt eget konstnärliga uttryck.

Kursinnehåll

Under vårt ettåriga fördjupningsår får du möjlighet att utvecklas konstnärligt och processinriktat med fokus på ditt eget arbete och din personliga utveckling. Utbildningen kombinerar grupplektioner och individuell handledning. Varje vecka deltar du i gruppsamtal med dina lärare, där reflektioner kring ditt eget och andras konstnärliga arbete står i centrum. Reflektioner, diskussioner, konstruktiv kritik och dialog är viktiga inslag i utbildningen.

Under året kommer du att få möjlighet att utforska etiska, estetiska och samhälleliga perspektiv inom bildkonst samtidigt som du vidareutvecklas inom olika konstnärliga tekniker. Du kommer också få tid och hjälp att sammanställa arbetsprover inför fortsatta studier inom konstfältet eller framtida arbete.  

Förkunskapskrav

Eftergymnasial konstutbildning eller motsvarande.

Att skicka med i ansökan 

  • Betygsutdrag
  • Referensperson
  • Personligt brev
  • Dokumentation av 2–5 tidigare verk (arbetsprover)
  • Frivillig projektplan som beskriver vad, hur och varför du vill arbeta med just det projekt du valt att beskriva. 

Efter att du skickat in din ansökan kommer du bli kallad till en intervju. För att bli antagen till utbildningen måste din ansökan vara komplett.

Lärare

Sandrine Samuelsson, Jan Matsson + gästlärare. 

Lokaler

Skolan är utrustad med digital studio, skulpturverkstad med keramikugn, ljudstudio, stora ljusa ateljéer samt trä- och metallverkstad. All undervisning på fördjupningsåret hålls i skolans ateljéer i den fristående magasinbyggnaden Tengbom och i aulan i skolbyggnaden på Wik. 

Internat

Vårt internatboende på Wik finns till för dig som vill ha närhet till skolans ateljéer och gemenskap. Läs mer om skolans internatboende på Region Uppsala folkhögskolas webbplats! 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kunskap och verktyg för att kunna söka vidare till högre konstnärliga utbildningar. Efter avslutad utbildning har du fått fördjupa dig i olika projekt, konstnärliga tekniker och praktiker.   

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln

Region Uppsala folkhögskola

- en folkhögskola i hela länet

Region Uppsala folkhögskola finns på fyra platser i Uppsala län: Wik, Uppsala, Tierp och Heby. Hos oss kan du läsa flera olika utbildningar och kurser inom våra profilområden kultur, språk, natur och hälsa. Kultur och bildning står i centrum och vår vardag genomsyras av ett aktivt miljö- och demokratiarbete.  

Läs mer om skolan

Postadress:
Region Uppsala folkhögskola
Viks mur 35
755 91 Uppsala

Telefon: 018-611 66 50
E-post: rufhsk@regionuppsala.se
Webbadress: https://regionuppsala.se/region-uppsala-folkhogskola/