• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  1 juni 2024
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Med hjälp av kroppsrörelser, andningsövningar och meditation utforskar vi relationen mellan kropp och själ. Vi stärker kroppen och stillar sinnet.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 11 jun 2024 - 15 jun 2024

Kontakt: Lena Elmqvist

Telefon: 0552-302 50

E-post:
info@mandala.se

En kurs som i första hand vill ge en möjlighet till att skapa ett större välbefinnande i kroppen och ett lugnare sinne. En kurs som är mer inriktad på den inre upplevelsen än prestationen. Vi kommer att ägna oss åt lugna sköna rörelser som stimulerar en ökad närvaro i kroppen. Vi kommer också att gå igenom ett flertal s.k. Asanas, klassiska yogaställningar, för att stärka kroppen, skapa en bättre balans och ökad koncentration. Meditation och andningsövningar ingår i varje dags program. Liksom teori både om Mindfulness och Yoga.

Det kommer att finnas möjlighet att köpa en CD-skiva med en del av det vi gör under kursveckan, för att göra det lättare för dem som gått kursen att fortsätta med Yoga på hemmaplan. Den här kursen vänder sig till alla som är intresserade. Den kräver ingen förkunskap. Var och en utgår från sin egen förmåga.

Kursledare

Jag som leder kursen heter Lena Elmqvist. Jag har undervisat och praktiserat yoga i över 20 år. Min yogalärarutbildning har jag fått på Kripalu Center i USA. Men vid sidan av den har jag haft många lärare både i Indien, Japan och i flera europeiska länder. Jag är utbildad socionom med terapeutisk påbyggnad och har under större delen av mitt vuxna liv ägnat mig åt verksamhet som förmedlar en helhetssyn på människan. Under de senaste åren har jag fördjupat mig i mindfulness. Genom att gå kurser med Jon Kabat Zinn och genom att följa en tvåårig utbildning i mindfulness yoga i Kalifornien, USA har jag fått möjlighet att utveckla mig själv och min undervisning. Jag arbetar med metoder både från yoga, mindfulness och den traditionella kinesiska medicinen både i grupp och individuellt. Bland annat har jag undervisat i mindfulness yoga på Axelsons Gymnastiska Institut i Stockholm och jag har varit med att starta kursen Uppbyggnad och återhämtning, numera Balans och inspiration, på Geijerskolan, där jag leder en del av undervisningen.
Du kan läsa mer om mig på min hemsida www.mandala.se.

Undervisningen är kostnadsfri men du betalar för kost och logi dvs. rum, frukost, kaffe, lunch, middag och kvällsfika. 

OBS! Begränsat antal platser. Ju tidigare du söker desto större möjlighet har du att få en plats på kursen. Du kan endast söka via Geijerskolans hemsida. Sista anmälningsdag 1 juni.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://geijerskolan.se/utbildning/mindfulness-yoga-grundkurs/

Geijerskolan, folkhögskolan i Ransäter

Vi finns i sagans och diktens landskap i Ransäter i natursköna Värmland. Vi erbjuder en ovanlig bredd av olika utbildningar. Platsen inbjuder till att du kan fokusera på studier. Geijerskolan är en stimulerande studiemiljö och har en skön atmosfär. Cafékvällar, konserter med skolans ensembler och kulturmöten berikar fritiden. Vi har ett stort och trivsamt internat!

Läs mer om skolan

Postadress:
Geijerskolan, folkhögskolan i Ransäter
Allévägen 1
684 93 Ransäter

Telefon: 0552-302 50
E-post: info@geijerskolan.se
Webbadress: http://geijerskolan.se/

Jag är så glad och stolt att jag tog steget

Monika Nordenbrand arbetade som sjuksköterska inom barnsjukvården i 25 år. Men efter att ha blivit sjuk i utmattning och sagt upp sig från sitt arbete, bytte hon sjukhuskorridorerna mot fjällvyer, friluftsliv och folkhögskola.

Läs hela artikeln