Natur- och kulturvägledning - distans

Profilkurs, Distanskurs Klarälvdalens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Vill du skapa och arbeta med upplevelser inspirerade av natur och kultur. Lära dig berättande på olika sätt genom guidning, utställning och digitala verktyg. 

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2023 - 7 jun 2024

Träffar:
10 obligatoriska träffar

Kontakt: Alexander Baker

Telefon: 010-8331220

E-post:
alexander.baker@regionvarmland.se

Under kursen Natur- och kulturvägledning kommer dina färdigheter inom friluftsliv att utvecklas och du kommer att bli trygg i att vägleda människor i olika miljöer.

Kursen är en distansutbildning på 100% med ca 10 närträffar. Innehållet i kursen är bland annat Värmlands natur-och kulturlandskap, folktro och traditioner, berättarteknik, vistelse i naturen för personlig utveckling, ledarskap, friluftsliv och säkerhet, guidning, entreprenörskap, fältbiologi, skogens skafferi och digitala verktyg för naturvägledning. Delar av undervisningen kommer att bedrivas på den levande fäboden Kårebolsätern.

Exempel på fältexkursioner är fäboliv, finnskogen, pilgrimsvandring, Sveriges innanhav, flottfärd

Praktik ingår i utbildningen.

Klarälvdalens folkhögskola

För dig som är intresserad av skog vatten luft och jord finns Klarälvdalens folkhögskola som har kurserna med inriktning mot natur och kultur. Både skolan och internatet ligger i Stöllet. Här finns fantastiska möjligheter att vara ute i naturen på fritiden så dra nytta av den härliga naturen. Skolan har utbildningsplatser för dagstudier i Hagfors Sunne Södra viken.

Läs mer om skolan

Postadress:
Klarälvdalens folkhögskola
Kyrkvägen 13
680 51 Stöllet

Telefon: 010-83 31 200
E-post: klaralvdalen@regionvarmland.se
Webbadress: http://www.klaralv.se/

Jag har faktiskt hittat världens bästa jobb!

Att tävla i Robinson är långt ifrån hennes första utmaning i vildmarken. I 25 år har Annki Nilsson varit kursansvarig för utbildningen Turism och äventyr på Grimslövs folkhögskola och inspirerat deltagare i vått och torrt.

Läs hela artikeln