Klarälvdalens folkhögskola

För dig som är intresserad av naturtillgångar som skog, vatten, luft och jord, finns Klarälvdalens folkhögskola som har de gröna profilerna naturresurs, besöksnäring och livsstil. Både skolan och internatet ligger i Stöllet vid Klarälvens strand. Här finns fantastiska möjligheter att vara ute i naturen på fritiden, så dra nytta av den härliga naturen. Skolan är tillgänglig för rullstolsburna och skolbyggnad och matsal är utrustade med hörselslinga. Skolan har utbildningsplatser för dagstudier i Hagfors, Sunne, Södra viken.

Klarälvdalens folkhögskola

Är du redo för en framtida yrkesroll med en grön inriktning? Då kan vi erbjuda profilkurser som exempelvis Turism och Friluftsliv, Natur- och faunavård. För dig som saknar högskolebehörighet finns allmänna kurser på bas- och inriktningsnivå. Du kan välja att rikta in dig på Vård och omsorg med socialpedagogik, eller smygstarta på högre studier genom att läsa ett collegeår där du får kombinera folkhögskolestudier med högskolestudier.

Klarälvdalens folkhögskola erbjuder internatboende i små radhus i Stöllet. Läget i den naturnära miljön direkt vid stranden, ger möjlighet till massor av friluftsliv och skön studiero tillsammans med övriga studenter.

Klicka här för att läsa mer om skolan, våra profilkurser och allmänna kurser.

Kyrkvägen 13
680 51 Stöllet