Brodera fritt på ylle

Sommar/helg/veckokurs Kyrkeruds folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

På den här kursen får du tillfälle att lära dig om fritt yllebroderi, applikationer, mönsteröverföring, komposition och färgval.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 10 jul 2023 - 14 jul 2023

Kostnader: Kostnad utan boende är 995 kronor vilket inkluderar fem luncher och fika, en middag samt serviceavgift. Kostnad med boende är 3125 kronor vilket inkluderar logi, fem stycken frukost, lunch, middag, fika samt serviceavgift. Materialkostnader kan tillkomma

Kontakt: Eva Lindblad

E-post:
sommarkyrkerud@regionvarmland.se

Kursen är full. Plats på reservlista finns.

Vi utforskar och inspireras av naturen vi har runt omkring oss. Du kan även ha med dig idéer, bilder och tankar hemifrån kring sånt du drömmer om att genomföra.
Du lär dej om olika material som kan användas i yllebroderi, samt hur man använder och tillverkar pappersmallar till applikationer.
Vi blandar frisk och inget är förbjudet, vi är här för att utforska, testa och ha roligt tillsammans.

Material finns att köpa på plats men du får gärna ta med material om du har. Exempel på material kan vara: yllegarn, lingarn, pärlgarn, vadmal, pärlor, paljetter, band och kanske små fina pärlemoknappar. Ja ta med det du har hemma.

Inga förkunskaper krävs för att gå kursen.

Kursledare
Jag heter Irene Jansson och bor i Värmskog där vi, jag och min man, har rustat upp ett gammalt hus från 1860.

Jag har en 3-årig utbildning i klädsömnad och en 3-årig utbildning i vävning samt flera kurser i gamla hantverkstekniker.

Jag är aktiv konsthantverkare sen 20 år tillbaks och medlem hos Arvika Konsthantverk, där jag säljer bland annat väskor sydda i vadmal och försedda med färgglada broderier.

I mitt arbete blandar jag friskt applikationer och olika stygn med material som ull, lin, silke, metall , pärlor och paljetter och låter broderiet växa fram successivt .

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.regionvarmland.se/folkhogskolor/kyrkeruds-folkhogskola

Fler kurser inom: Hantverk Textil / Vävning Broderi

Kyrkeruds folkhögskola

Kyrkeruds folkhögskola  Konstskolan i Värmland  är skolan för dig som vill utvecklas konstnärligt inom olika konstformer i en kreativ miljö. Du kan även läsa allmän kurs som är behörighetsgivande för högre studier både i Årjäng och på vår filial i Säffle. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Kyrkeruds folkhögskola
Kyrkeruds folkhögskola
672 91 Årjäng

Telefon: 010-83 31 340
E-post: kyrkerud@regionvarmland.se
Webbadress: http://www.kyrkerud.se/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln