Brodera fritt på ylle

Ansökan stängd
Skola:
Kyrkeruds folkhögskola
Plats:
Årjäng - Värmlands län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 10 jul 2023 - 14 jul 2023

Kostnader: Kostnad utan boende är 995 kronor vilket inkluderar fem luncher och fika, en middag samt serviceavgift. Kostnad med boende är 3125 kronor vilket inkluderar logi, fem stycken frukost, lunch, middag, fika samt serviceavgift. Materialkostnader kan tillkomma

Kontakt: Eva Lindblad

E-post:
sommarkyrkerud@regionvarmland.se

På den här kursen får du tillfälle att lära dig om fritt yllebroderi, applikationer, mönsteröverföring, komposition och färgval.

Kursen är full. Plats på reservlista finns.

Vi utforskar och inspireras av naturen vi har runt omkring oss. Du kan även ha med dig idéer, bilder och tankar hemifrån kring sånt du drömmer om att genomföra.
Du lär dej om olika material som kan användas i yllebroderi, samt hur man använder och tillverkar pappersmallar till applikationer.
Vi blandar frisk och inget är förbjudet, vi är här för att utforska, testa och ha roligt tillsammans.

Material finns att köpa på plats men du får gärna ta med material om du har. Exempel på material kan vara: yllegarn, lingarn, pärlgarn, vadmal, pärlor, paljetter, band och kanske små fina pärlemoknappar. Ja ta med det du har hemma.

Inga förkunskaper krävs för att gå kursen.

Kursledare
Jag heter Irene Jansson och bor i Värmskog där vi, jag och min man, har rustat upp ett gammalt hus från 1860.

Jag har en 3-årig utbildning i klädsömnad och en 3-årig utbildning i vävning samt flera kurser i gamla hantverkstekniker.

Jag är aktiv konsthantverkare sen 20 år tillbaks och medlem hos Arvika Konsthantverk, där jag säljer bland annat väskor sydda i vadmal och försedda med färgglada broderier.

I mitt arbete blandar jag friskt applikationer och olika stygn med material som ull, lin, silke, metall , pärlor och paljetter och låter broderiet växa fram successivt .

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.regionvarmland.se/folkhogskolor/kyrkeruds-folkhogskola

Fler kurser inom: Hantverk Textil / Vävning Broderi

Att pausa och läsa konst är det bästa jag gjort

Eira Westrin är AT-läkare i Karlskrona till vardags, men under läkarstudierna tog hon ett års studieuppehåll för att läsa fri konst på Östra Grevie folkhögskola i Skåne. Det är något som hon inte ångrar.

Läs hela artikeln

Kyrkeruds folkhögskola

Kyrkeruds folkhögskola  Konstskolan i Värmland  är skolan för dig som vill utvecklas konstnärligt inom olika konstformer i en kreativ miljö. Du kan även läsa allmän kurs som är behörighetsgivande för högre studier både i Årjäng och på vår filial i Säffle. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Kyrkeruds folkhögskola
Kyrkeruds folkhögskola
672 91 Årjäng

Telefon: 010-83 31 340
E-post: kyrkerud@regionvarmland.se
Webbadress: http://www.kyrkerud.se/