Serietecknande- och berättande - distans

Ansökan stängd
Skola:
Medlefors folkhögskola
Plats:
Skellefteå - Västerbottens län
Längd:
Kursen är 1+1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 17 aug 2022

Träffar:
1 obligatorisk träff

Kostnader: Serviceavgift 1000kr per läsår

Kontakt: Johanna Larsson

Telefon: 0910-575 50

E-post:
johanna.larsson@medlefors.se

Berättande och serietecknande är en utbildning på 1år + 1år  inom Serieskapande och storytelling/storyboarding med inriktning mot spelindustrin. 

Det finns ett skriande behov inom svensk medieindustri med betoning på spelindustrin, av duktiga illustratörer, storyboardtecknare och serietecknare. Det råder även en stark efterfrågan på högkvalitativa berättande serier från seriebokspublicister efter att den svenska seriemarknaden har expanderat stort under de senaste åren. Den internationella marknaden har också öppnat sig för berättande serier från Sverige och idag finns det flera svenska stjärnor på den internationella scenen.

Skellefteå har en profil som en berättarnas stad. Vi vill vara med och stärka upp denna tradition genom att erbjuda utbildning och utveckling inom detta område. Du erbjuds en grundläggande och täckande utbildning inom Storyboarding/Storytelling och serieskapande. Kunskapen som denna utbildning ger är väl avpassad för ett professionellt yrkesliv inom spel, film och serieindustri.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.medlefors.se/kurser/serietecknande-och-berattande/

Planerar att bli slöjdlärare

Amanda och Molly går en profilkurs inriktad på återbruk, design och hållbarhet. - Vi får testa massa olika tekniker. Vi har till exempel jobbat med papper och fått renovera och restaurera gamla möbler, säger Molly.

Läs hela artikeln

Medlefors folkhögskola

Skolan ligger vackert belägen vid Klintforsån och har promenadavstånd till Skellefteälven med dess strövområden. Skolan har ungefär 200 studerande på långa kurser och genomför ungefär 300 kortkurser varje år främst med huvudmannens organisationer, funktionshindersrörelsen med flera. Promenadavstånd till Skellefteå centrum. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Medlefors folkhögskola
Box 707
931 27 Skellefteå

Besöksadress: Medleforsvägen 2

Telefon: 0910-575 00
E-post: folkhogskola@medlefors.se
Webbadress: http://www.medlefors.se/