Skola:
Solviks folkhögskola
Plats:
Kåge - Västerbottens län
Längd:
1-2 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Provet skickas in digitalt till musiklinjen@solviksfolkhogskola.se.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 20 aug 2024 - 5 jun 2025

Kontakt: Andreas Grenholm

Telefon: 0910-732029

E-post:
andreas.grenholm@solviksfolkhogskola.se

Musikproduktion är en 1-2 årig utbildning och vänder sig till dig som vill skriva och producera musik. Du får möjlighet att lära dig olika processer inom musikproduktion.

Solviks musikproduktionsutbildning vänder sig till dig som vill utvecklas inom låtskrivning och musikproduktion. Vi ger dig verktygen för att bli en av framtidens framgångsrika producenter/låtskrivare.

Vi samarbetar med musikförlag, reklambyråer, medieföretag och högskolor, allt för att du som deltagare ska få riktiga utmaningar och få jobba med andra människor i branschen. En stor del av undervisningen sker i projektform.

Skolans nybyggda studio och professionella utrustning ger dig möjlighet att göra inspelning, mixning och mastring på hög nivå. Du som deltagare har tillgång till studion och en personlig arbetsstation dygnet runt.

Kursinnehåll:

•    Låtskrivning
•    Musikproduktion
•    Ljudteknik (inspelning/mixning/mastring)
•    Arrangering
•    Akustik- & ljudlära
•    Musikteori
•    Branschkunskap

Internatet

De flesta som går musiklinjen väljer att bo på skolans internat, men det är inget krav. Du kan välja mellan två olika alternativ på boendet med olika prisnivåer. Förutom rummet så ingår god mat i vår restaurang i kostnaden. I internathyran ingår frukost, lunch och middag alla vardagar.

Även om du inte bor här finns möjlighet att köpa mat i vår restaurang. 

Ansökan

I din ansökan ska du skicka in betyg, personligt brev samt en motivering varför du vill gå utbildningen. Ange en referensperson som känner dig och din musikaliska sida. Du ska också skicka in tre musikexempel på låtar som du skrivit och/eller producerat. Maila musikexemplen till musiklinjen@solviksfolkhogskola.se.

Provet

Du kan därefter komma att kallas till intervju. Vi gör intervjuerna digitalt. Eftersom vi tyvärr har har fler sökande än vi kan ta emot så kommer inte alla att bli kallade till intervju utan en gallring görs utifrån det musikaliska materialet som skickats in.

 

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://solvik.fhsk.se

Jag har blivit tryggare och vågar ta mer plats

Lovisa Persson har läst två kurser inom sång och musik på Högalids folkhögskola. Förutom att lära sig att spela flera instrument och förstå musikens byggstenar, menar hon att hon har blivit modigare och mer autentisk.

Läs hela artikeln

Solviks folkhögskola

Solviks Folkhögskola erbjuder studier i allmänna teoretiska ämnen, konst, musik, datorgrafik, kultur och kurser för seniorer. Skolan arbetar aktivt med att ge vuxna med funktionsnedsättning möjlighet till en förbättrad livssituation.
Skolan drivs som en stiftelse (med anknytning till EFS som är en missionsrörelse inom Sv. kyrkan). Vår verksamhet bygger på kristen grund med människan i centrum.

Läs mer om skolan

Postadress:
Solviks folkhögskola
Frostkåge 105
934 92 Kåge

Telefon: 0910-73 20 00
E-post: info@solviksfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.solviksfolkhogskola.se/