Danslinjen

Ansökan stängd
Skola:
Strömbäcks folkhögskola
Plats:
Umeå - Västerbottens län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagning sker löpande via auditionsprocess där vi bedömer om du kommer kunna tillgodogöra dig utbildningen. Du ska vara drogfri sedan en tid tillbaka och bedömas kunna följa undervisningen.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 28 aug 2023 - 5 jun 2024

Plats för kursen: Umeå

Kostnader: Basavgift på 2150 kr per termin. I basavgiften ingår bland annat olycksfallsförsäkring och skolgemensamma aktiviteter. Undervisningen i sig är kostnadsfri. Prisjusteringar görs inför varje nytt läsår.

Kontakt: Jenny Sjöberg

Telefon: 090-711451

E-post:
jenny.sjoberg@folkuniversitetet.se

Vill du studera vidare inom dans, få en bred grund och förstärka ditt personliga uttryck som dansare? I samarbete med Balettakademien i Umeå presenterar vi vår nya kurs Danslinjen!

Med basen i balett, jazz och contemporary ger våra erfarna pedagoger dig danstekniska och sceniska kunskaper för att kunna söka vidare till högre utbildningar. Förutom undervisning i dans innehåller utbildningen även improvisation/komposition, sceniska projekt, dansteori och mental träning. Allt för att du ska kunna utvecklas danstekniskt så långt som möjligt och förstärka ditt personliga uttryck som dansare.

I slutet av året genomförs också en större föreställning. Balettakademien Umeå har samarbete med professionella aktörer såsom Norrlandsoperan och Dans i Västerbotten, vilket ger stora möjligheter till workshops och gästundervisning.

Mål med utbildningen

Målet med utbildningen är att hjälpa dig som elev med din personliga utveckling tekniskt och sceniskt för att möjliggöra ett eget konstnärligt uttryck inom dans.

Efter utbildningen

Utbildningen har en bred grund som ger möjlighet att söka andra fördjupande dansutbildningar.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://strombacksfolkhogskola.se/utbildningar/danslinjen//

Fler kurser inom: Dans

Jag vill vara en positiv röst för andra unga

För Wesley var dansen en räddning under en tuff uppväxt. På Åsa folkhögskolas danslinje lär han sig inte bara fem olika stilar inom streetdance, utan även att växa som människa.

Läs hela artikeln

Strömbäcks folkhögskola

Strömbäcks folkhögskola är en spännande mötesplats där du blir sedd och får möjlighet att utvecklas både kunskapsmässigt och som människa. Vi har en lång erfarenhet av vuxenutbildning och erbjuder utbildningar på grundskole-, gymnasie-, och eftergymnasial nivå. Strömbäcks folkhögskola är vackert belägen där Umeälven möter havet, cirka 2 mil söder om Umeå. Här finner du en rofylld och inspirerande miljö där det är lätt att trivas.

Läs mer om skolan

Postadress:
Strömbäcks folkhögskola
Strömbäck 360
905 82 Umeå

Telefon: 090-426 00
E-post: info@strombacksfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.strombacksfolkhogskola.se/