Allmän kurs gymnasienivå

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Strömbäcks folkhögskola
Plats:
Umeå - Västerbottens län
Längd:
Hel- eller deltid
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du ska vara minst 16 år gammal och ha gått klart grundskolan. Du ska vara drogfri sedan en tid tillbaka och bedömas kunna följa undervisningen.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Kostnader: Basavgift på 2270 kr per termin. I basavgiften ingår bland annat olycksfallsförsäkring, dryck till förmiddagsfikat och gemensamma måltider i samband med olika arrangemang på skolan. Kostnad för litteratur tillkommer. Undervisningen i sig är kostnadsfri.

För dig som vill ha en bred grund för vidareutbildning. Studier på gymnasienivå med individuella kursupplägg, små studiegrupper i en lugn studiemiljö och möjlighet till extra stöd.

Allmän kurs är en möjlighet för dig som vill få grundläggande behörighet till högskola eller yrkeshögskola. Även du som redan har betyg från gymnasiet kan läsa Allmän kurs för att förbättra dina chanser att komma in på högskolan via ytterligare en urvalsgrupp.

Vi erbjuder följande kurser:
– Svenska 1 + 2 + 3
– Engelska 5 + 6
– Matematik 1 + 2 + 3 + 4 + 5
– Naturkunskap 1
– Samhällskunskap  1
– Religionskunskap 1
– Historia 1
– Samhällskunskap 2 + Historia 2 läses som en gemensam kurs
– Högskoleförberedande kurs

Det individuella kursupplägget möjliggör studier på allt från 25 - 100%.

Förutom de ordinarie kurserna ingår tillval: 
– Skapande
– Musik
– Här&Nu 
– Brädspel

Som studerande ingår du i en mentorsgrupp som regelbundet träffas för att tillsammans arbeta med studiernas struktur och upplägg samt ge en möjlighet till kontinuerlig feedback.

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://strombacksfolkhogskola.se/utbildningar/allman-kurs-gymnasieniva/

Fler kurser inom: Allmän kurs Gymnasienivå

Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage, 22, har läst Allmän kurs för att få behörighet att plugga vidare till lärare. Men det var inte alls självklart att hon skulle våga söka sig till folkhögskolan.

Läs hela artikeln

Strömbäcks folkhögskola

Strömbäcks folkhögskola är en spännande mötesplats där du blir sedd och får möjlighet att utvecklas både kunskapsmässigt och som människa. Vi har en lång erfarenhet av vuxenutbildning och erbjuder utbildningar på grundskole-, gymnasie-, och eftergymnasial nivå. Strömbäcks folkhögskola är vackert belägen där Umeälven möter havet, cirka 2 mil söder om Umeå. Här finner du en rofylld och inspirerande miljö där det är lätt att trivas.

Läs mer om skolan

Postadress:
Strömbäcks folkhögskola
Strömbäck 360
905 82 Umeå

Telefon: 090-426 00
E-post: info@strombacksfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.strombacksfolkhogskola.se/