Skola:
Strömbäcks folkhögskola
Plats:
Umeå - Västerbottens län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
28 april 2024

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Till din ansökan bifogar du en presentation där du berättar om dig själv och varför du söker kursen. Du ska vara drogfri sedan en tid tillbaka och bedömas kunna följa undervisningen.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 12 aug 2023 - 5 jun 2024

Plats för kursen: Hemavan

Kostnader: Basavgift på 2200 kr per termin. Tilläggsavgift för hela läsåret består av 4 500 kr för liftkort och 800 kr för skoterhyra. Dessutom tillkommer ca 500 kr för litteratur och 695kr/vecka för boende. Prisjusteringar görs inför varje nytt läsår.

Kontakt: Kjell-Arne Alvarsson

E-post:
kjell-arne.alvarsson@strombacksfolkhogskola.se

Tänk att få spendera ett år av ditt liv på plats i Hemavans unika fjällmiljö. Med bibelskola, fjällutbildning och en massa spännande möten. Låter det som en dröm?

Bibelfjäll är mer än en traditionell bibelskola. Kursen utgår från tre fokusområden – Bibeln, Fjället och Mötet.

Du kommer att få en större kunskap om Bibeln och vad den betyder för dig och din omgivning idag.

Under året i Hemavan får du också en utbildning i fjällkunskap samtidigt som du tillbringar året i Skandinaviens mest kompletta fjällområde. Ingen annanstans kan du, i samma område, göra sådana turer till grottor, glaciärer och fjälltoppar med perfekt offpist-åkning.

Mötet är en unik del av kursen. Du får möta många spännande människor och har möjlighet att engagera dig i olika aktiviteter i och utanför Bibelfjäll. Du kommer att få en egen fadder på orten och får då genuint uppleva hur det är att bo i en fjällby.

Bibelfjäll drivs av Strömbäcks folkhögskola, med placering på Hemavan Fjällstation i samarbete med Equmeniakyrkan, Equmenia, EFS och Salt, Svenska kyrkans unga i Luleå stift, de lokala församlingarna i Hemavan/Tärnaby (SvK, Pingst, EFK, Equmeniakyrkan) Studieförbundet Bilda och Hemavan Fjällstation.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Du har fått redskap för att i ord och handling uttrycka din tro i mötet med andra människor.
Du har en grundläggande kännedom om vad fjället har att erbjuda och känner dig trygg att vistas där, på egen hand eller i grupp

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://strombacksfolkhogskola.se/utbildningar/bibelfjall/

Jag har faktiskt hittat världens bästa jobb!

Att tävla i Robinson är långt ifrån hennes första utmaning i vildmarken. I 25 år har Annki Nilsson varit kursansvarig för utbildningen Turism och äventyr på Grimslövs folkhögskola och inspirerat deltagare i vått och torrt.

Läs hela artikeln

Strömbäcks folkhögskola

Strömbäcks folkhögskola är en spännande mötesplats där du blir sedd och får möjlighet att utvecklas både kunskapsmässigt och som människa. Vi har en lång erfarenhet av vuxenutbildning och erbjuder utbildningar på grundskole-, gymnasie-, och eftergymnasial nivå. Strömbäcks folkhögskola är vackert belägen där Umeälven möter havet, cirka 2 mil söder om Umeå. Här finner du en rofylld och inspirerande miljö där det är lätt att trivas.

Läs mer om skolan

Postadress:
Strömbäcks folkhögskola
Strömbäck 360
905 82 Umeå

Telefon: 090-426 00
E-post: info@strombacksfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.strombacksfolkhogskola.se/