Allmän kurs: Umeå

Behörighetsgivande kurs Vindelns folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  Ej angivet
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Allmän kurs finns för dig som saknar grundskole- eller gymnasiebehörighet. Vårt arbetssätt är inkluderande och vi anpassar oss efter dina behov.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Inga förkunskaper krävs. Till ansökan skall du bifoga ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill gå utbildningen.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 23 aug 2023

Plats för kursen: Umeå

Kostnader: Aktuella avgifter finns på vår hemsida.

Kontakt: Tomas Tjäderborn

Telefon: 076-784 34 10

E-post:
tomas.tjaderborn@fhsk.nu

På allmän kurs i Umeå jobbar vi med coachning av både grupp och individ. Uppdraget är att stötta  deltagare att må bra både till kropp och själ. Vi arbetar för ett mer hälsosamt samhälle som ger utrymme åt alla. Även de som  lever med hinder av något slag.

Under dagarna arbetar vi med en mängd olika aktiviteter. Bland annat jobbar vi tematiskt i projektform. Vi genomför 3 – 4 projekt varje termin. Vi har även mer traditionella lektioner. Vi har inte läxor eftersom vi utför arbetet på plats och tillsammans.

Vi arbetar mycket i grupp eftersom vi tror att gruppen är ett sätt att stärka varandra och gemensamt bygga kunskap. Vi tror att människor utvecklas i ett socialt sammanhang och kan nå väldigt långt genom att tillsammans jobba mot ett gemensamt uppsatt mål. Slutresultatet och de lärdomar som kommer av ett sådant arbetssätt blir därför något större än både de enskilda individerna i gruppen, men också större än den objektiva helhet som gruppen utåt sett representerar.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://fhsk.nu/utbildningar/allman-kurs-i-umea/

Vindelns folkhögskola

Vindelns folkhögskola har erbjudit kunskaper och erfarenheter för framtiden sedan starten 1905. Det har visat sig vara ett koncept som håller. Vi har en lugn och kreativ studiemiljö. Vi har cirka 200 studeranden och har tillgång till internatboende.

Vindelns folkhögskola är en del av Västerbottens folkhögskola och har Region Västerbotten som huvudman.

Läs mer om skolan

Postadress:
Vindelns folkhögskola
Box 39
922 21 Vindeln

Besöksadress: Folkhögskolevägen 14

Telefon: 0933-136 00
E-post: info@fhsk.nu
Webbadress: https://www.fhsk.nu/

Att gå tillbaka till skolbänken efter 20 år det bästa jag gjort

Egabo hade ett långt yrkesliv som undersköterska bakom sig när hon bestämde sig för att börja på folkhögskola. Genom att läsa Allmän kurs har hon nu fått behörighet att söka in till högskolan. Nu är siktet inställt på att bli sjuksköterska eller dietist.

Läs hela artikeln