Allmän kurs

Ansökan stängd
Skola:
Tärna folkhögskola
Plats:
Sala - Västmanlands län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du måste vara minst 18 år fyllda.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 28 aug 2023 - 31 maj 2024

Kostnader: Undervisningen är gratis. Terminsavgift på 1500 kr/termin tillkommer för material och skolaktiviteter. Ytterligare kostnader kan tillkomma i samband med studiebesök och andra resor. Utbildningen berättigar till studiestöd från CSN.

Kontakt: Carina Ek

Telefon: 0224-583 00

E-post:
carina.ek@regionvastmanland.se

Allmän kurs är en utbildning för dig som vill skaffa grundläggande behörighet till yrkeshögskola/högskola. Du kanske har hoppat av gymnasiet eller behöver läsa upp dina gymnasiebetyg.

Det här är kursen för dig som vill ha och/eller behöver gymnasiekompetens. Du pluggar på heltid 1 till 3 år, beroende på förkunskap, och studerar 3-4 ämnen per termin. Känner du att kursen behöver göras i ett lugnare tempo förlängs bara studietiden. Du kan även få stöd i form av handledning och istället för klasslärare har du en mentor som kan svara på frågor och funderingar som rör dina studier.

INTERNAT

Här på Tärna finns ett internat där du kan bo om du har långt att pendla, vill komma ett steg närmare eget boende eller bara vill uppleva folkhögskolelivet fullt ut!
Skolan har egen pool, gym, välsorterat bibliotek samt eget kök med hemlagad mat.

Folkhögskolans pedagogik bygger på att du lär dig tillsammans med andra, att du är närvarande på lektioner och att du aktivt tar eget ansvar för dina studier.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Ha minst grundläggande gymnasiekompetens.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://tarna.fhsk.se/langa-kurser/allman-kurs/

Jag vill vara en förebild för mina barn

Bayan Abualadas drömmer om att plugga vidare på universitetet. Efter snart fem år på Allmän kurs på Röda Korsets folkhögskola i Skärholmen är hon nära att nå målet att få gymnasiebehörighet så att hon kan söka sig vidare till högskolan.

Läs hela artikeln

Tärna folkhögskola

Tärna folkhögskola satsar på hela människan med engagerad personal, god mat från eget kök och tid att släppa de vanliga studierna för kreativt skapande och friskvård. Här kan du skaffa gymnasiekompetens eller läsa en yrkesinriktad utbildning inom exempelvis hälsa, IT och film. Skolan ligger utanför Sala i en vacker park, här finns pool, gym och bastu. Vi har även kortkurser inom kultur och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Tärna folkhögskola
Folkhögskolevägen 12
733 93 Sala

Besöksadress: Folkhögskolevägen 12, Sala

Telefon: 0224-583 00
E-post: skolexp@tarna.fhsk.se
Webbadress: https://tarna.fhsk.se/