Allmän kurs - språkstöd

Behörighetsgivande kurs Tärna folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Studierna bedrivs på heltid och kurslängden är 2 år med möjlighet till förlängning vid behov. Vi fokuserar på få ämnen per termin, särskilt svenska och samhällskunskap.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du måste vara minst 18 år fyllda och det är önskvärt att du har SFI-D eller motsvarande kunskaper i svenska. Utbildningen kan ge behörighet till yrkeshögskola.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskolenivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2024 - 30 maj 2025

Kostnader: Undervisningen är gratis. Terminsavgift på 1800 kr/termin tillkommer för material och skolaktiviteter. Ytterligare kostnader kan tillkomma i samband med studiebesök och andra resor.

Kontakt: Inger Lise Wahlberg

Telefon: 0224-583 00

E-post:
inger.lise.wahlberg@regionvastmanland.se

Vi vill gärna hjälpa dig komma in i samhället så fort det bara går, så att du kan få fortsätta studera eller arbeta med det som ligger dig varmt om hjärtat.

Allmän kurs språkstöd är för dig som har ett annat modersmål än svenska. Det är önskvärt att du har andraspråk på Sfi D-nivå eller motsvarande. Beroende på din studiebakgrund studerar du 1–3 år. Under tiden du är här fokuserar vi på de ämnen du behöver för att komma in på ett yrkesprogram på gymnasienivå. Det kan till exempel vara utbildning till undersköterska, byggarbetare eller barnskötare.

När du studerar hos oss vill vi ge dig möjligheten att utvecklas i det svenska språket. Att samtala är viktigt så därför diskuterar vi mycket och gör presentationer av olika slag, förutom vardagliga dialoger. Vi läser och tränar på läsförståelse och att skriva. Matematiken läggs på den nivå du befinner dig på. Utbildningen kan leda till behörighet motsvarande grundskolan så du kan söka vidare till de flesta yrkesutbildningar på gymnasienivå. Du kan också söka vidare till folkhögskolans Allmän kurs om du önskar det.

För mer information ta kontakt med
Inger Lise Wahlberg  | inger.lise.wahlberg@regionvastmanland.se

Folkhögskolans pedagogik bygger på att du lär dig tillsammans med andra, att du är närvarande på lektioner och att du aktivt tar eget ansvar för dina studier.

INTERNAT

Här på Tärna finns ett internat där du kan bo om du har långt att pendla, vill komma ett steg närmare eget boende eller bara vill uppleva folkhögskolelivet fullt ut!
Skolan har egen pool, gym, välsorterat bibliotek samt eget kök med hemlagad mat.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://tarna.fhsk.se/grundskolekompetens/allman-kurs-sprakstod/

Tärna folkhögskola

Tärna folkhögskola satsar på hela människan med engagerad personal, god mat från eget kök och tid att släppa de vanliga studierna för kreativt skapande och friskvård. Här kan du skaffa gymnasiekompetens eller läsa en yrkesinriktad utbildning inom exempelvis hälsa, IT och film. Skolan ligger utanför Sala i en vacker park, här finns pool, gym och bastu. Vi har även kortkurser inom kultur och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Tärna folkhögskola
Folkhögskolevägen 12
733 93 Sala

Besöksadress: Folkhögskolevägen 12, Sala

Telefon: 0224-583 00
E-post: skolexp@tarna.fhsk.se
Webbadress: https://tarna.fhsk.se/