• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Allmän kurs på folkhögskolan i Köping är för dig som har eller inte har tidigare studier på gymnasienivå och som vill uppnå grundläggande behörighet för vidare studier eller arbete.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Grundskola eller motsvarande

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 15 aug 2022 - 16 dec 2022

Kostnader: Själva kursen är kostnadsfri men du betalar en obligatorisk terminsavgift på 500 kr som används till studieresor, studiematerial, försäkring, programlicenser och skolgemensamma aktiviteter.

Kontakt: Elin Ragnebro

Telefon: 076-671 30 87

E-post:
elin.ragnebro@vfhsk.se

Allmän kurs på folkhögskolan i Köping är utbildningen för dig som vill uppnå grundläggande behörighet för vidare studier eller arbete. Du som har eller inte har tidigare studier på gymnasienivå kan nå grundläggande behörighet på ett år upp till tre år beroende på tidigare studier.

Tillsammans med dina lärare och mentorer bygger du din studiegång på folkhögskolan utifrån dina förkunskaper och mål.

Skolan ligger långt fram när det gäller data och informations- och kommunikations-teknik. Som arbetsverktyg får du låna en dator av skolan under studietiden.

Grupparbeten, gruppdiskussioner och gruppredovisningar är en del av arbetssättet. Även temadagar är vanligt förekommande. Det kan vara friluftsdagar, idrottsdagar, teater, föreläsningar, studiebesök m.m. Vi arbetar mycket med arbetslivsfrågor och entreprenörskap. Samhällsfrågor lokalt, regionalt och internationellt bildar en röd tråd genom kursen.

Studier på folkhögskola leder inte bara till ökade kunskaper utan också till ökat självförtroende och ansvarstagande.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.vasterasfolkhogskola.se/koping/kurser/

Fler kurser inom: Allmän kurs Grundskolenivå

Västerås folkhögskola, filial Köping

Folkhögskolan i Köping verkar för minskade utbildningsklyftor och ökad jämlikhet. Med en orubblig tro på allas lika värde och att våra olika erfarenheter är en styrka möter vi människor där de befinner sig i livet. Tillsammans skapar vi ett spännande sammanhang som alstrar goda studieresultat, personlig utveckling och samhällsengagemang.

Folkhögskolan i Köping är en del av Västerås folkhögskola. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Västerås folkhögskola, filial Köping
Västeråsvägen 9
731 41 Köping

Telefon: 076-671 30 87
E-post: koping@vfhsk.se
Webbadress: http://www.vasterasfolkhogskola.se/koping/

Det är så viktigt att få fortsätta lära

Carl-Johan Råberg från Lindesberg blir rörd till tårar när han minns sin tid på Kävesta folkhögskola 1967–1969. Över 50 år och ett långt yrkesliv senare är han tillbaka på en folkhögskola för att läsa en sommarkurs i träslöjd.

Läs hela artikeln