Allmän kurs - Grundskolenivå

Behörighetsgivande kurs Göteborgs folkhögskola, filial Biskopsgården
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år
 • Ansök senast:
  15 april 2024
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs
Har du inte gått klart grundskolan är detta kursen för dig. Kursen kan ge grundskolekompetens så att du kan läsa vidare på gymnasienivå. Kursen passar även dig som inte har svenska som modersmål.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Kunskaper i svenska motsvarande Sfi D.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskolenivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2024 - 30 maj 2025

Kostnader: Serviceavgift 850 kr/läsår. Täcker bland annat kostnader för försäkring, viss litteratur och kopiering.

Kontakt: Sören Haahr Vad

Telefon: 072-2057634

E-post:
soren.vad@vgregion.se

På grundkursen läser du ämnen som ger dig kunskaper motsvarande grundskolans årskurs 9. Du får läsa bland annat svenska/svenska som andra språk, matematik, samhällskunskap, naturkunskap och engelska. Dessutom har vi friskvård av olika slag. Vi lär oss studieteknik och jobbar mycket i grupp.

Under läsåret gör vi studiebesök på museer och olika arbetsplatser. Ibland går vi på bio eller teater. Vi är också med i skolans gemensamma temavecka, ofta med eget skapande eller friskvård i fokus. Det kan bland annat vara konstnärligt arbete med färg och form, musik eller simning.

Vi på Göteborgs folkhögskola menar att det bästa sättet att lära sig svenska är att främja flerspråkighet Det är lika viktigt att hålla sitt förstaspråk levande som att kunna svenska. Det finns tillgång till studiehandledning och om möjligt sker denna på modersmålet.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://gbg.fhsk.se/kurser/allman-kurs--grundskoleniva/

Göteborgs folkhögskola, filial Biskopsgården

Vi på Göteborgs folkhögskola menar att det är lika viktigt att kunna sitt förstaspråk bra, som att kunna svenska. I vår undervisning stödjer vi flerspråkighet då det har visat sig vara det bästa sättet att lära sig svenska. Skolans verksamhet bygger på folkbildningens värderingar där demokrati, humanism och människans lika värde utgör grunden och där de studerande kan påverka utbildningen.

Läs mer om skolan

Postadress:
Göteborgs folkhögskola, filial Biskopsgården
Vårväderstorget 3
418 31 Göteborg

Telefon: vxl: 031-769 76 00
E-post: goteborgs.folkhogskola@vgregion.se
Webbadress: http://www.gbg.fhsk.se/

Jag lärde jag mig att vara den person jag faktiskt är

Zach hoppade av gymnasiet, i stället började han på Allmän kurs. Där fick han stöd att skriva texter som han hade haft svårt för tidigare. Två år senare har han börjat på samhällsvetenskapligt miljövetarprogram på Göteborgs universitet.

Läs hela artikeln