Allmän kurs - Naturvetenskaplig inriktning

Ansökan stängd

Allmän kurs - Naturvetenskaplig inriktning

Göteborgs folkhögskola

Ansökan stängd
Vill du koncentrera dina studier på kemi, fysik och biologi? Här får du chansen att fördjupa dig i aktuella ämnesområden som genteknik, energifrågor och klimatförändringar.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: 1000 kr/läsår. Avgiften täcker försäkring, viss kopiering och visst kursmaterial m.m.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 23 aug 2021 - 3 jun 2022

Kontakt:
Damien Lang

Telefon: 031-769 76 17
E-post:
damien.lang@vgregion.se


På den naturvetenskapliga inriktningen studerar du ämnen motsvarande gymnasieskolans naturvetenskapliga program, dvs kemi (kurs 1 och 2), fysik (kurs 1 och 2), biologi (kurs 1 och 2) samt matematik (kurs 1-5). Målet är att du ska få en komplett naturvetenskaplig gymnasiekompetens. För att få alla de naturvetenskapliga behörigheterna krävs det två eller tre års studier på skolan beroende på om du också behöver läsa andra ämnen för att nå en grundläggande behörighet.

Du får möta människor verksamma inom universitet/högskola och får en ökad insyn i hur det är att studera vidare efter folkhögskolestudierna. Vi studerar ny teknik och forskning. Vi diskuterar också de ofta svåra etiska frågor som forskningen ställer oss inför

Första studieåret närmar vi oss ämnena kemi och fysik genom att studera vardagliga fenomen runt omkring oss. År 2 och/eller 3 sker en fördjupning av kunskaperna och andelen självständigt arbete ökar. Ämnet biologi är uppdelat i två delkurser och kan läsas i valfri ordning under två läsår. Låter detta intressant för dig kan du redan i årskurs 1 välja naturvetenskaplig inriktning.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Om du väljer att läsa alla kurserna som erbjuds i den naturvetenskapliga inriktningen kan du få behörighet i Kemi 1 och 2, Fysik 1 och 2, Biologi 1 och 2 och Matematik 1-5.