Berättande fotografi - distans

Profilkurs, Distanskurs Hellidens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  30 veckor
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Kursen vänder sig till dig som vill utvecklas i ditt fotograferande.  Du får också lära dig mer om hur du berättar med bilder. Vi tar upp vad som gör att en bild blir intressant och hur den känns.

 

 

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 23 aug 2023 - 24 maj 2024

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Kostnader: Ingen kostnad

Kontakt: Bertil Lindgren

E-post:
bertil.lindgren@helliden.se

Berättande fotografi är en spännande kurs för dig som vill utvecklas i ditt fotograferande, lära dig mer om hur du berättar med bilder och vad som gör att en bild blir intressant och syns och känns. Du kan arbeta dokumenterande eller med ett mer personligt berättande.

Hela kursen är på distans och ni håller hela tiden kontakt i vår chatt där även läraren finns närvarande. Det är viktigt att du är aktiv i chattar och samtal för att du ska nå ett bra resultat. Du får även olika uppgifter att redovisa och reflektera över. Alla deltagare ger respons på allas bilder vid redovisningar, responsen ges som textkommentarer till bilderna. De flesta föreläsningar är på video så du kan se dem flera gånger. God närvaro och genomförande av en uppgift krävs för att fortsätta kursen till nästa uppgift.

Kursen passar deltagare oavsett ålder och fotografisk utbildningsnivå. Kursens utformning möter dig där du befinner dig och ger dig stöd att utveckla ditt fotograferande.

Kursens syfte

Syftet med kursen är att öka din förmåga att berätta med fotografisk bild. Du får en ökad kunskap om kommunikationens grunder och hur man som fotograf fyller en bild med innehåll. Du kommer att utveckla ditt fotograferande och förmågan att formulera dig kring den. Kursen vill förbereda och ge förutsättningar för högre studier.

Antagningskrav

Du behöver kunskaper inom fotografering. Tillgång till internet och vana att kommunicera digitalt krävs.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla:

● personligt brev

● arbetsprover

Personligt brev

När du söker vill vi att du skriver ett personligt brev som talar om vem du är, vad du har gjort tidigare, vad du har för mål och förväntningar på studierna på Hellidens folkhögskola.

Arbetsprover

När du söker ska du bifoga minst fem arbetsprover som är representativa för ditt sätt att fotografera.

För att söka till kursen är grundläggande fotoutbildning eller annan dokumenterad erfarenhet meriterande men inte nödvändig.

Har du frågor kan du mejla bertil.lindgren@helliden.se.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://helliden.se/utbildningar/berattande-fotografi-distans/

Hellidens folkhögskola

På Hellidens folkhögskola vill vi förbereda dig för vidare studier eller en yrkesmässig verksamhet. Du får tid att utveckla dig själv, dina kunskaper, tankar och ditt konst- och hantverksintresse. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Hellidens folkhögskola

522 94 Tidaholm

Telefon: 0502-178 00
E-post: helliden@helliden.se
Webbadress: http://www.helliden.se/