Hellidens folkhögskola

På Hellidens folkhögskola vill vi förbereda dig för vidare studier eller en yrkesmässig verksamhet. Du får tid att utveckla dig själv, dina kunskaper, tankar och ditt konst- och hantverksintresse. Vi är en mötes- och växtplats för människor i utveckling, i en kreativ och utvecklande miljö. All verksamhet på Helliden utgår från principen alla människors lika rätt och värde. Helliden är en helt alkohol- och narkotikafri skola. Skolan har cirka 200 deltagare.

Hellidens folkhögskola

På Hellidens folkhögskola finns många kurser med kreativ inriktning. Förutom vår allmänna kurs har vi utbildningar inom konst, konsthantverk, grafik och grafisk design. Här lär du känna skapande människor från hela landet som sökt sig till oss för att läsa för behörigheter, för att gå grundläggande utbildningar eller för att fördjupa sitt konstnärskap. Vi står för en öppen och tillåtande miljö där du kan lära grunder, skapa fritt och få inblick i olika sätt att uttrycka dig.

Hellidens slott ligger i Tidaholm en vänlig liten stad, som har goda bussförbindelser med Skövde och Falköping varifrån du enkelt reser vidare med tåg mot Stockholm och Göteborg.

Hitta hit

Postadress:

522 94 Tidaholm

Telefon: 0502-178 00

E-post:
helliden@helliden.se

Webbadress:
www.helliden.se

Huvudman:
Blåbandsrörelses folkhögskoleförening
http://www.blabandet.se/

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Öppet hus:
16 mars 2019

Övrig information:
Internat med 50 bäddar

Andra utbildningar på skolan:

Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF)

Svenska från dag ett