Allmän kurs - Integrationsassistent - heldistans

Ansök nu

Allmän kurs - Integrationsassistent - heldistans

Hjo folkhögskola

Ansökan öppnar snart

Heldistanskurs 100%, med praktik 4 veckor, vilket innebär att man läser helt på distans men med inbjudan till 1 fysisk träff per månad, dvs. totalt 9 fysiska träffar per läsår på Hjo folkhögskola.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs, Distanskurs

Träffar:
9 obligatoriska träffar

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: 30 april 2022

Ansökan öppnar: 15 februari 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Kursen ligger på gymnasienivå med krav på svenska motsvarande att man klarar att läsa kursen på svenska, samt innehar datorvana för att kunna läsa via skolans lärplattform. Ansökningsbesked ges via den e-post man uppgett vid den digitala ansökan.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 18 aug 2022 - 2 jun 2023

Kontakt:
Niklas Ahlin

Telefon: 0503-323 16
E-post:
niklas.ahlin@hjofolkhogskola.se


Fler kurser inom: Samhälle , Allmän kurs

OBS!
Ansökan öppnar
15 februari 2022

Att utbilda sig till integrationsassistent är att rustas för alla typer av arbeten med människor, en unik chans att själv utvecklas som människa och få kunskap och därmed verktyg för att bättre förstå oss själva, andra människor och det samhälle vi lever i. Utbildningens syfte är: Integration genom kunskap och empati. Efter avslutad kurs till integrationsassistent 1 år finns det sedan möjlighet att läsa en 1-årig fortsättningskurs till elev/lärarassistent med inriktning mot arbete i skolan. Integrationsassistentutbildningen utgör därmed grunden för en möjlig utbildning på totalt 2 år, med fokus på integration, samhällsvetenskap och socialt samt pedagogiskt arbete. En god grund för dig som vill arbeta med människor på olika sätt, med möjlighet att arbeta deltid under studietiden då kursen läses som heldistanskurs, med den huvudsakliga undervisningen via skolans lärplattform på internet.

Utbildningen är tänkt för personer som vistats i Sverige ett antal år, som har god kännedom om samhället och som har kunskaper i svenska motsvarande nivå för att klara att läsa svenska . Sökande ska helst tala ett eller flera språk, som nyanlända flyktingar använder. Men platser finns naturligtvis även  tillgängliga för den som har svenska som sitt modersmål. För att deltaga på kursen ska den sökande ha fyllt 20 år. Lämplig bakgrund vad gäller arbetslivserfarenhet är socialt eller pedagogiskt arbete, samt olika befattningar inom näringslivet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och särskilt viktigt är att kunna samarbeta med andra människor oberoende av kulturell, religiös och etnisk bakgrund.

Utbildningen innehåller ett antal ämnen/delkurser. Heldistanskursen läses helt på distans (via uppkopplad dator) samt med inbjudan till fem heldagar på skolan under höstterminen och fyra dagar under vårterminen. Praktiken på höstterminen är förlagd till två veckor i november och under vårterminen två veckor i april. Kursen utgör en profil på allmän kurs där man har möjlighet att fortsätta läsa till dess att man fullgjort kravet för allmän behörighet och därmed kan få ett studieomdöme.

 

 

 

Länk till kursen på skolans webbplats
http://folkhogskolan.com/integrationsassistent/lararassistent