Allmän kurs - Integrationsassistent - heldistans

Ansökan stängd
Skola:
Hjo folkhögskola
Plats:
Hjo - Västra Götalands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Kursen ligger på gymnasienivå med krav på svenska motsvarande att man klarar att läsa kursen på svenska, samt innehar datorvana för att kunna läsa via skolans lärplattform. Ansökningsbesked ges via den e-post man uppgett vid den digitala ansökan.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 18 aug 2022 - 2 jun 2023

Träffar:
8 obligatoriska träffar

Kontakt: Niklas Ahlin

Telefon: 0503-323 16

E-post:
niklas.ahlin@hjofolkhogskola.se

Heldistanskurs 100%, med praktik 4 veckor, vilket innebär att man läser helt på distans men med inbjudan till c a1 fysisk träff per månad, dvs. totalt 8 fysiska träffar per läsår på Hjo folkhögskola.

Att utbilda sig till integrationsassistent är att rustas för alla typer av arbeten med människor, en unik chans att själv utvecklas som människa och få kunskap och därmed verktyg för att bättre förstå oss själva, andra människor och det samhälle vi lever i. Utbildningens syfte är: Integration genom kunskap och empati. Efter avslutad kurs till integrationsassistent 1 år finns det sedan möjlighet att läsa en 1-årig fortsättningskurs, 50% till elev/lärarassistent med inriktning mot arbete i skolan. Integrationsassistentutbildningen utgör därmed grunden för en möjlig utbildning på totalt 2 år, med fokus på integration, samhällsvetenskap och socialt samt pedagogiskt arbete. En god grund för dig som vill arbeta med människor på olika sätt, med möjlighet att arbeta deltid under studietiden då kursen läses som heldistanskurs, med den huvudsakliga undervisningen via skolans lärplattform på internet.

Utbildningen är tänkt för personer som vistats i Sverige ett antal år, som har god kännedom om samhället och som har kunskaper i svenska motsvarande nivå för att klara att läsa svenska . Sökande ska helst tala ett eller flera språk, som nyanlända flyktingar använder. Men platser finns naturligtvis även  tillgängliga för den som har svenska som sitt modersmål. För att deltaga på kursen ska den sökande ha fyllt 20 år. Lämplig bakgrund vad gäller arbetslivserfarenhet är socialt eller pedagogiskt arbete, samt olika befattningar inom näringslivet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och särskilt viktigt är att kunna samarbeta med andra människor oberoende av kulturell, religiös och etnisk bakgrund.

Utbildningen innehåller ett antal ämnen/delkurser. Heldistanskursen läses helt på distans (via uppkopplad dator) samt med inbjudan till fyra heldagar på skolan under höstterminen och fyra dagar under vårterminen. Praktiken på höstterminen är förlagd till två veckor i november och under vårterminen två veckor i april. Kursen utgör en profil på allmän kurs där man har möjlighet att fortsätta läsa till dess att man fullgjort kravet för allmän behörighet och därmed kan få ett studieomdöme.

 

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) http://folkhogskolan.com/integrationsassistent/lararassistent

Fler kurser inom: Samhälle Allmän kurs

Hjo folkhögskola

Hjo folkhögskola är en spännande mötesplats som integrerar flera olika kurser och bakgrunder i en utvecklande miljö präglad av mångfald. Här möts du av engagerade lärare som bryr sig om mer än bara studieresultat.

Läs mer om skolan

Postadress:
Hjo folkhögskola
Lundbyvägen 12
544 31 Hjo

Telefon: 0503-323 00
E-post: info.hjo@hjofolkhogskola.se
Webbadress: http://www.folkhogskolan.com/