Accessoarer av återbruk

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Nordiska folkhögskolan
Plats:
Kungälv - Västra Götalands län
Längd:
Fem dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 24 jun 2024 - 28 jun 2024

Kostnader: 950 SEK (låginkomsttagare 750 SEK*) inklusive lunch alla dagar

Kontakt: Nordiskt Ljus

Telefon: 0303206220

E-post:
info@nordisktljus.se

Sommarkurs på fem dagar under Nordiskt Ljus. Testa göra smycken och andra accessoarer av återbruk. Klimatsmart och hållbart, i Kungälv, 20 min från Göteborg.

I dagens slit- och slängsamhälle går många vackra och användbara saker förlorade och i denna kurs fokuserar vi på att ta tillvara på ting som kanske inte anses vara traditionella material att skapa accessoarer av.

Vi kommer att arbeta med rester av tyg, papper, glas och metall. Vi kommer också att arbeta med saker som många skulle anse ha förlorat sin funktion, men där vi ser ett helt nytt användningsområde. Det kommer att finnas möjlighet att använda sig av olika tekniker bland annat limning, sömnad och nitning. Arbetet kommer även att vara tematiskt.

Kursen innehåller mycket självständigt arbete med konstant tillgång till inspirationshjälp och handledning av kursledarna. Kursen kommer att bjuda på ett spännande möte av tekniker, material och processer utifrån de två kursledarnas respektive erfarenheter och arbetssätt.

Upplägg

Kursen inleds med en kort inspirationsföreläsning och introduktion där vi går igenom material och tekniker. Därefter får ni veckans första tema att förhålla er till och skapa utefter. Följande tre kursdagar bjuder alla på varsitt nytt tema. Målet med kursen är att utforska din egen unika stil och kreativitet, och att ni förhoppningsvis kan bära era färdiga accessoarer vid kursslut. Kursen bygger på mycket självständigt arbete men med konstant tillgång till inspirationshjälp och handledning av kursledarna som är närvarande.

Inga förkunskaper krävs. Ta gärna med eget material som ni kan tänka er att jobba med.

Datum:  24 - 28 juni (5 dagar)

Kursavgift enstaka kurs: 950 SEK (låginkomsttagare 750 SEK*) inklusive lunch alla dagar

Kurspaket: 1250 SEK (låginkomsttagare 950 SEK*) inklusive lunch alla dagar

För att söka CSN behöver du sammanlagt minst 15 kursdagar. Du kan fritt kombinera kurser till ett eget kurspaket på 15 dagar. Om du behöver hjälp med att pussla ihop ett paket, maila oss på info@nordisktljus.se så hjälper vi dig!

*Är du student, arbetssökande eller annan låginkomsttagare, använd koden NL24 när du bokar 

Nordsikt ljus logotyp

NORDISKT LJUS är Nordiska folkhögskolans sommarverksamhet sedan 2021, innehållande tvärkonstnärliga sommarkurser och residens. Med Nordiskt Ljus vill vi erbjuda ett forum för människor att lära sig nya saker, utveckla redan befintliga kunskaper och arbeta med egna konstnärliga processer. Mer information om sommaren 2024 på Nordiska hittar du på www.nordisktljus.se

NORDISKT LJUS är en mötesplats och kulturexplosion för konst- och kulturutövare i Norden

NORDISKT LJUS är en kreativ motkraft till de högerextrema rörelser som gör anspråk på det nordiska begreppet

NORDISKT LJUS arrangeras på och av Nordiska folkhögskolan med program innehållande sommarkurser och konstnärliga residens.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.nordisktljus.se/l/accessoarer/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln

Nordiska folkhögskolan

Nordiska gör din värld större. Här kan du fördjupa dig inom konst och kultur eller komplettera dina behörigheter på allmän kurs.

Vi erbjuder ett starkt kursutbud med helårskurser i FILM | FOTO | MUSIK BILD | TEATER, helårs- och terminskurser inom ALLMÄN KURS samt sommarkurserna NORDISKT LJUS.

Du kan bo på vårt trevliga internat eller pendla. Välkommen till oss i Kungälv, 20 min från Göteborg!

Läs mer om skolan

Postadress:
Nordiska folkhögskolan
Olof Palmes väg 1
442 31 Kungälv

Besöksadress: Olof Palmes väg 1, 44231 Kungälv

Telefon: 0303-20 62 00
E-post: info@nordiska.fhsk.se
Webbadress: http://www.nordiska.fhsk.se/