Nordiska folkhögskolan

Nordiska gör din värld större. Här kan du fördjupa dig inom konst och kultur eller komplettera dina behörigheter på allmän kurs.

Vi erbjuder ett starkt kursutbud med helårskurser i FILM | FOTO | MUSIK BILD | TEATER, helårs- och terminskurser inom ALLMÄN KURS samt sommarkurserna NORDISKT LJUS.

Du kan bo på vårt trevliga internat eller pendla. Välkommen till oss i Kungälv, 20 min från Göteborg!

Nordiska folkhögskolan

Konst, kultur och kreativitet

Nordiska folkhögskolan i Kungälv  nära Göteborg är en stor och levande internatskola med kreativa profilkurser inom teater, musik, bild, film, foto och skrivande.

Våra allmänna kurser är tematiska och ämnesöverskridande. Vi läser i små sammanhållna grupper där du har ansvar och inflytande över studierna. Du har möjlighet att läsa på din egen nivå och i din egen takt.

Hos oss hittar du en studiemiljö som både är bekräftande och utmanande, oavsett om du väljer en allmän kurs eller en av våra profilkurser. 

Att bo på skolan

Nordiska folkhögskolan tar emot både internatelever och externatelever. Varje år brukar det vara en grupp som pendlar till skolan, förbindelserna till Göteborg är bra och det är lätt att pendla (inom Västtrafiks zon A).

Ungefär hälften av kursdeltagerna bor på skolans internat. Skolan har tio elevhus med sju rum i varje, de flesta är enkelrum. I varje elevhus finns ett gemensamt rum med pentry.

Internateleverna har också tillgång till ett gemensamt hus där det finns samlingsrum, ett större kök, tvättstuga. Alla elever har även tillgång till bibliotek, gymnastiksal, bastu och datasal. Wifi på hela skolområdet. Skolan ligger i ett vackert naturområde med fantastiska möjligheter att vara ute.

Varför heter vi Nordiska?

Nordiska folkhögskolan grundades 1947 med tanken att skapa en skola och samlingsplats med stark känsla för det nordiska. Oavsett vilket nordiskt land man kom från skulle Nordiska folkhögskolan vara en plats där man kände sig hemma.

Idag, snart 75 år efter starten, präglas skolan fortfarande av denna tanke. Samtidigt har skolan öppnat sig mot omvärlden och möjligheten att undersöka och uppleva det ”nordiska” i ett globalt perspektiv. Skolan är religiöst och politiskt obunden och drivs av en förening.

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Skolan är som helhet tillgänglig för rullstolsburna med undantag av vissa utrymmen. Transport till och från skolan förutsätter bil. Förutsättningar för att delta i undervisning på specifik kurs  kontakta skolan.

Hitta hit

Postadress:
Nordiska folkhögskolan
Olof Palmes väg 1
442 31 Kungälv

Besöksadress:
Olof Palmes väg 1, 44231 Kungälv

Telefon: 0303-20 62 00
Fax: 0303-648 31

E-post:
info@nordiska.fhsk.se

Webbadress:
www.nordiska.fhsk.se

Huvudman:
Föreningen Nordiska Folkhögskolan i Kungälv.
http://www.nordiska.fhsk.se/

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Öppet hus:
Utvalda torsdagar mellan kl 15-17 håller vi Öppet hus. Läs mer och boka in dig här: nordiska.fhsk.se/om-skolan/oppet-hus/

Övrig information:
Internat med 75 bäddar

Andra utbildningar på skolan: