Starta eget - kunden i fokus, distans 50%

Ansökan stängd
Skola:
Sankta Elisabets folkhögskola
Plats:
Göteborg - Västra Götalands län
Längd:
1 år
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Sökande ska ha slutfört grundskolan med godkända betyg i ämnena; svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik. Det är meriterande om den sökande har minst två år dokumenterad arbetslivserfarenhet.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Träffar:
90 obligatoriska nätträffar

Kostnader: Du betalar en administrativ avgift på 800kr per läsår i vilken den största delen av material och kurslitteratur samt en Office365 studentlicens ingår.

Kontakt: Marta Ruz

Telefon: 0790982755

E-post:
marta.ruz@elisabet.se

Går du i tankarna på att starta eget och bli entreprenör? Eller har du redan kommit igång men finner det svårt med alla måsten? Då kan den här kursen bli en start för din nya framtid inom företagande.

Distanskursen "Starta eget - kunden i fokus" är en deltidskurs på två terminer där du som deltagare på ett folkhögskolemässigt sätt får möjligheten att sätta dig in i och utveckla kunskaperna om entreprenörskap och företagande. Medan många starta-egetkurser fokuserar på att så snabbt som möjligt ge sina kursdeltagare en möjlighet att komma igång så vill vi tillsammans med våra deltagare arbeta fram färdigheter och verktyg för ett karriärslångs företagande. 

Klassen träffas obligatoriskt tre förmiddagar i veckan via Microsoft Teams och arbetar tillsammans med lärare för att forma kunskaperna om företagande och entreprenörsskap. Du måste kunna avsätta ca tio studietimmar i veckan för att hinna med de obligatoriska momenten och vara van vid att använda en dator. Kursen kan inte genomföras endast med hjälp av mobiltelefon.

Syfte

Kursen syftar till att ge grundläggande yrkesfärdigheter inom de olika delmomenten för att rusta deltagaren med kunskaper om vilka processer man följer för att förvandla en idé till verkligheten och starta eget företag.

Ur innehållet

  • Affärsidé
  • Entreprenörskap
  • Marknadsföring
  • Ekonomi & juridik
  • Vittnesmål från företagare

För fullständig kursplan KLICKA HÄR

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

När kursen är avklarad, uppfyller deltagaren kunskaper om processen för att starta eget företag samt sociala egenskaper för att uppnå sina framtida mål.

När deltagaren uppfyllt kraven för godkänt resultat i samtliga av kursens delmoment erhåller denne ett slutintyg från kursen.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.elisabet.se/starta-eget

Sankta Elisabets folkhögskola

En liten dagfolkhögskola med katolsk huvudman belägen i Göteborgs centrum. En familjär miljö, där alla är välkomna, alla är sedda och bekräftade. Förståelse och gemenskap ska prägla skolans verksamhet. Den samtalsbaserade folkhögskole-pedagogiken, aktiva deltagandet och skolans lilla format garanterar att varje individ blir synlig och en tillgång för gemenskapen. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Sankta Elisabets folkhögskola
Sten Sturegatan 1B
411 39 Göteborg

Telefon: 073-6991888
E-post: info@elisabet.se
Webbadress: http://www.elisabet.se/