Fritidsledare

Profilkurs, Yrkesutbildning Jämshögs folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  2 år
 • Ansök senast:
  15 april 2024
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Yrkesutbildning

Inspirera och möjliggör för en meningsfull och positiv fritid samt fungerande och trygga relationer. Var en aktiv del i främjande och förebyggande insatser för barn och ungdomar. 

 

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2026

Kostnader: Du betalar själv för studieresor, studiebesök, litteratur med mera. Beräknad kostnad är cirka 3000 kronor per läsår. Materialkostnad 900 kr per termin.

Kontakt: Anna Sandborg

Telefon: 070-174 89 97

E-post:
anna.sandborg@jamshog.org

Utbildningen till fritidsledare omfattar 80 veckors heltidsstudier, inklusive 16 veckor APL (arbetsplatsförlagt lärande). Studierna varvar teori och praktik. Studiebesök och gästföreläsare är återkommande inslag. Du kommer också att genomföra och vara delaktig i friluftspedagogiska moment. 

En studieresa utomlands är en del av utbildningen. Under andra året finns möjlighet till individuell påverkan på utbildningens innehåll. Lokal profil är projektledning.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://jamshog.org/course/fritidsledare/

Jämshögs folkhögskola

I nordvästra Blekinge finns Jämshögs folkhögskola. Här skapas grunden för skolans inriktning och vårt sätt att tänka och arbeta. Varje människa har resurser av olika slag. Att upptäcka och utveckla sina resurser är en spännande resa. Din personliga utveckling blir därför viktig. Utveckling skapar motivation och inspiration till att pröva nya saker. Vi utgår från dina behov och intressen.

Läs mer om skolan

Postadress:
Jämshögs folkhögskola
Kulltorpsvägen 2
293 72 Jämshög

Telefon: 0454-463 40
E-post: info@jamshog.org
Webbadress: http://www.jamshog.org/

Jag drömmer om att göra skillnad

Markus tycker att det behövs fler vuxna som kan hjälpa unga till en meningsfull fritid. Och han vet redan vad han själv vill göra efter fritidsledarutbildningen.

Läs hela artikeln