Lärar-och elevassistent

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Litorina folkhögskola
Plats:
Karlskrona - Blekinge län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
1 aug 2024

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Avslutad treårig gymnasieutbildning (eller bedömd motsvarighet). Arbetslivserfarenhet inom pedagogiskt arbete är en merit. Bedömd lämplighet görs genom personlig intervju. Utdrag ur Polisens belastningsregister. Egen laptop.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Kostnader: 2500 kronor per termin. En del material och försäkring under studietiden ingår. Kurslitteratur och eventuella resekostnader tillkommer.

Kontakt: Lotta Stubb

Telefon: 0731 47 34 01

E-post:
lotta.stubb@litorina.fhsk.se

Funderar du på en yrkeskarriär i skolans värld? Vill du arbeta som assistent i pedagogiska sammanhang för att göra lärande och skolmiljö så bra som möjligt för eleverna? Bli lärar-och elevassistent!

Kursen riktar sig till den som vill använda sig av ett pedagogiskt och stödjande förhållningssätt i arbetet med barn och ungdomar samt med ett etiskt och lösningsfokuserat arbetssätt verka för att varje skolelev blir sedd och hörd.

Kursen kan ses som dels en yrkeskurs (på eftergymnasial nivå), dels en förberedande utbildning inför studier på lärarprogrammet vid någon av landets högskolor/universitet.

Metod/Pedagogik

Utbildning omfattar teori och arbetsplatsförlagt lärande (praktik). Praktiken utgör 25 procent av den totala utbildningstiden på skolor i antingen kommunal eller privat regi.

I utbildningen, liksom i Litorina folkhögskolas hela verksamhet, ingår som naturlig del att engagera sig och aktivt delta i exempelvis studerandeinflytandearbetet eller arbetsgrupper. Vi arbetar även integrerat mellan olika kurser på skolan.

Mentorssamtal: För att på bästa vis stödja varje deltagare – men även rusta för kommande yrkesliv – erbjuds mentorsamtal i utbildningen. Dessa sker både i grupp och enskilt och syftar till att stämma av mål, utveckling och resultat.

Besök gärna kursens sida på vår webbplats. Där kan finnas mer information.  

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målet är att deltagaren förvärvar kunskaper och erfarenheter för att kunna stödja och assistera i pedagogisk verksamhet utifrån gällande lagar och föreskrifter samt stödja psykosocialt och administrativt i den dagliga skolverksamheten.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://litorina.fhsk.se/kurser/lararassistent/

Fler kurser inom: Lärarassistent

Här respekteras våra åsikter

Rebecka Wallin och Behice Tosun läser yrkeskursen Elev- och lärarassistent. För dem har den tidiga praktiken avgörande betydelse för att lättare kunna koppla momenten i utbildningen till konkreta situationer.

Läs hela artikeln

Litorina folkhögskola

Vi ger dig verktyg och möjligheter så att du kan nå dina mål! Vi lägger fokus på individer och skapar obegränsat med utrymme för deras behov. Skolan har Östersjöprofil vilket innebär att vi bygger upp kunskap om Östersjöländerna, dess historia, samhälle, kultur och miljö. Vi genomför även studieresor inom dessa länder.

Läs mer om skolan

Postadress:
Litorina folkhögskola
Backsippevägen 4 (Vasskär, Gullberna Park)
371 54 Karlskrona

Besöksadress: Backsippevägen 4 (Vasskär, Gullberna Park)

Telefon: 0455-36 76 00
E-post: info@litorina.fhsk.se
Webbadress: http://www.litorina.fhsk.se/