Inspirationsvecka: Att skapa personliga konstbilder

Ansökan stängd
Skola:
Mora folkhögskola
Plats:
Mora - Dalarnas län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Ansökan öppnar 9 januari, sista ansökningsdag 15 april. Antagning sker löpande. Mer information på skolans hemsida.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 1 jul 2024 - 5 jul 2024

Kostnader: Se hemsidan

Kontakt: Mora folkhögskola

Telefon: 0250-942 00

E-post:
info@morafhsk.se

Detta är en glädjefylld inspirationsvecka för dig som har en lust och en vilja att skapa konstnärliga bilder och som söker ditt eget personliga uttryck.

Detta är sommarkursen för dig som har en vilja att skapa personliga konstbilder men som inte funnit din väg dit ännu, eller för dig som vill prova otrampade stigar. Under fem dagar på Mora folkhögskola, får kursdeltagarna bekanta sig samt experimentera med olika konstmaterial och tekniker.

Du söker ett konstnärligt uttryck som är ditt personliga och unika, genom vilket du kan förmedla ditt kreativa budskap.

Du bollar med tankar, idéer och infall, samt leker med olika material och tekniker som stimulerar experimentlust och skaparglädje.

Vi kommer, i kursen på Mora folkhögskola, bland annat att arbeta med akryl- och akvarellmålning, enkel tryckteknik, collage, återbruksmaterial och mycket mer.

Stort utrymme för egna infall och idéer kommer att finnas. Skapande är en process som måste upplevas för att förstås. Begreppet process kommer att vara centralt under våra dagar ihop.

Vår förhoppning är att du efter kursen har fyllt på med kreativ lycka och fått med sig en påse med idéer till framtida konstprojekt. Kanske finns i bagaget något påbörjat som du med förnyad energi skapar vidare på under sommardagar som följer. Kursledaren kommer att ge av sina idéer och energi, men låta deltagarnas egna vindlande vägar till skapande ta det största utrymmet.

Våra dagar kommer att inledas med en eller flera gemensamma övningar. Dessa kan exempelvis utgå från en tanke eller ett begrepp som vi riktar oss mot, eller från en särskild teknik. Sedan följer eget arbete med stöttning av kursledaren. Ibland bryter vi aktiviteten för lite mer utbyte av tankar, eller för en genomgång. Viktigt är dock att lugn och stillhet råder under arbetspassen. Att skapa konst är i mycket att gå in i sig själv. Är deltagarna hågade och vädret vill kan vi komma överens om att väva in yoga i våra dagar.

Inga förkunskaper eller utbildningar behövs, bara ett öppet sinne och en kreativ längtan.

Att ta med

  • anteckningsmaterial (pennor, sudd, block)
  • en rulle ej förklistrad tapet (billigt och bra att måla på baksidan av)
  • sitt eget favoritmaterial om sådant finns, t ex färger, penslar, pennor mm
  • målarrock för att skydda kläderna
  • en bra sprayflaska
  • trasor och hushållspapper att hålla material och redskap rena med
  • handduk till händerna
  • yogamatta samt yogakläder

Materialkostnad

En materialkostnad på 500:- tillkommer, med reservation för prisändringar under våren. Utöver denna kostnad, kan deltagarna om så önskas köpa målarduk (canvas) på metervara av kursledaren. Vid behov kan vi under kursens gång införskaffa visst material när detta är möjligt.

Om kursledaren

Helena Asplund är utbildad bildlärare, Vedic Art-lärare, självlärd mixedmediakonstnär samt yogautövare från Långshyttan i södra Dalarna. Helena har mer än 20 års erfarenhet av arbete med barn/ungdomar och bild och arbetar även med växter och trädgårdsdesign.

Kontakt

Helena Asplund

Kursledare

E-post: glomman_4@hotmail.com

Mora folkhögskola

Mora folkhögskola är en mötesplats där allmänbildning och självförtroende står i centrum. Här kan du utvecklas och studera i en generös och inspirerande miljö nära Siljan och Mora centrum. Möjlighet till ett rikt friluftsliv. Mora folkhögskola har även utbildningar förlagda  i Skattungbyn, utanför Orsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Mora folkhögskola
Yvradsvägen 29
792 34 Mora

Telefon: 0250-942 00
E-post: info@morafhsk.se
Webbadress: https://www.morafolkhogskola.se/