Friluftsliv för nybörjare

Ansökan stängd
Skola:
Mora folkhögskola
Plats:
Mora - Dalarnas län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Ansökan öppnar 10 januari, sista ansökningsdag är 15 april. Antagning sker löpande.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 1 jul 2024 - 5 jul 2024

Kostnader: Se hemsidan

Kontakt: Mora Folkhögskola

Telefon: 0250 942 00

E-post:
info@morafhsk.se

Få kunskapen att planera, packa, laga mat och övernatta i naturen. Vandra och tälta ute med den packning du själv behöver och dela det med andra.

Kursen på Mora folkhögskola ger dig färdigheter att planera och lära om friluftsliv på grundnivå, att känna dig bekväm med att naturligt ta dig ut.

Kanske också få andra i dina nära relationer att längta ut och verkligen genomföra korta eller längre turer tillsammans på fritiden.

Du får lära dig att planera dagsturer eller övernattningar i tält där du lagar maten du tar med och har förberett. Allt för att göra friluftslivet till en fin del av din prioriterade tid, året om!

Kunskaper att klara oväntade situationer i vår osäkra värld. Att vara preparerad att klara av att kunna ta hand om sig själv, sina behov och klara sig under viss tid på egen hand blir då viktigt.
Övningar och exempel varvas med genomgångar för att få en bra bild av vad du behöver. Vi delar erfarenheter med varandra och gör en övernatting ute under veckan.

Att ta med

Friluftsutrustning för sommarvandring med övernattning. En separat lista kommer till dig som antas till kursen som: bära-sova, vandra-klädsel, äta-dricka-hygien, orientera-uppleva.

Materialkostnad

Delad transportkostnad för övernattning, utskrivna materialkopior.

Om kursledaren

Maud Wessman Dernebo, fd pedagog på folkhögskolan, certifierad färdledare sommar och vinter, stor o lång erfarenhet av skog- och fjällturer. Nu extern lärare.

Kontakt

Maud Wessman Dernebo, kursledare

E-post: maud.wessman@hotmail.com

 
Jag drömmer om att göra skillnad

Markus tycker att det behövs fler vuxna som kan hjälpa unga till en meningsfull fritid. Och han vet redan vad han själv vill göra efter fritidsledarutbildningen.

Läs hela artikeln

Mora folkhögskola

Mora folkhögskola är en mötesplats där allmänbildning och självförtroende står i centrum. Här kan du utvecklas och studera i en generös och inspirerande miljö nära Siljan och Mora centrum. Möjlighet till ett rikt friluftsliv. Mora folkhögskola har även utbildningar förlagda  i Skattungbyn, utanför Orsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Mora folkhögskola
Yvradsvägen 29
792 34 Mora

Telefon: 0250-942 00
E-post: info@morafhsk.se
Webbadress: https://www.morafolkhogskola.se/