Volontärarbete - Nepal

Profilkurs Västanviks folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs
Vill du resa och upptäcka Nepal, lära känna en annan kultur, studera internationella rättvisefrågor och samtidigt ge tillbaka till samhället.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du ska ha grundläggande behörighet och ha fyllt 20 år. Personlig intervju där en bedömning görs utifrån utbildning, arbetslivserfarenhet, föreningsarbete, resvana, referenspersonernas utlåtanden och personliga kontakter. Det finns 10 platser.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2023 - 7 jun 2024

Kostnader: Kostnader för utlandspraktik, material och litteratur på ca 30 000 kr. Möjlighet att ta ett merkostnadslån för utlandspraktik finns.

Kontakt: Tomas Andersson

Telefon: 0247-641 00

E-post:
tomas.andersson@vastanviksfhs.se

Kursen är på teckenspråk, heltid med tre månaders utlandspraktik.

På höstterminen får deltagarna utbildning i en mängd relevanta ämnen som ledarskap, organisationskunskap, dövstudier, religionskunskap, överlevnad, m.m. Vårterminen består av tre månaders utlandspraktik i Nepal. Under praktikperioden har man ett projektarbete med sig som man planerar tillsammans med sin handledare före utresan och som följs upp regelbundet under praktikperioden. Tillbaka på skolan får man bearbeta och presentera sitt arbete och därefter erbjudas möjlighet att delta i en föreläsningsturné runt om i Sverige.

All undervisning på folkhögskola är avgiftsfri. Du måste fylla minst 20 år under höstterminen för att vara berättigad till studiemedel i form av bidrag och lån. Däremot tillkommer kostnader för utlandspraktik, material och litteratur på ca 30 000 kr. Möjlighet att ta ett merkostnadslån för utlandspraktik finns.
Utbildningen är CSN-berättigad, eftergymnasial nivå.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.vastanviksfhs.se/utbildningar/volontararbete-i-nepal/

Västanviks folkhögskola

Det som skiljer oss från andra folkhögskolor är att vi erbjuder en teckenspråkig miljö. Skolan vänder sig till teckenspråkiga döva/hörselskadade från hela Sverige och andra länder.

Läs mer om skolan

Postadress:
Västanviks folkhögskola
Winterommesväg 5
793 92 Leksand

Telefon: 0247-641 00
E-post: info@vastanviksfhs.se
Webbadress: http://www.vastanviksfhs.se/