Skådespelarlinjens fördjupningsår

Ansökan stängd
Skola:
Katrinebergs folkhögskola
Plats:
Vessigebro - Hallands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Erfarenhet av teater, dans och sång. Sökande kallas den 11 eller 12 maj till en inträdesdag med intervjuer, teater-, röst-, och rörelseövningar på skolan.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Kontakt: Linus Widner

Telefon: 0346-57519

E-post:
linus.vidner@regionhalland.se

Påbyggnadsår med fördjupning av skådespelarteknik. Kräver ett års studier efter gymnasiet i teater eller motsvarande.

För dig som vill göra en seriös satsning på skådespeleri. Det är ett år som handlar om skådespelarträning och skådespelarteknik. Du får lära dig hur du kan forma, gestalta och hämta inspiration till rollen/karaktären. Du får träna ditt sceniska uttryck, utmana ditt ”vanliga” gestaltningssätt samt utveckla din känslomässiga och sinnliga kapacitet.

 Vi arbetar med olika texter ur både klassiska och moderna pjäser, samt arbetar med att skapa egna föreställningar. Improvisation och andra övningar som hör till skådespelarens arbete är naturliga inslag. Du får också lära dig grundläggande textanalys och dramaturgi för att självständigt kunna förbereda en roll.

Under våren sätter vi upp en slutproduktion som också går på turné till olika skolor och orter i landet. Insprängt under året finns också ett samarbete med skolans filmlinje och du kommer att medverka i minst en filmproduktion under året. Under våren ligger även ett fysiskt projekt, där gruppen i samarbete med lärarna arbetar fram en rörelse/dansföreställning.

Fördjupningsåret är ett intensivt och krävande år, men också oerhört givande. Du får ta mer eget ansvar, utveckla ditt skådespeleri och prova på många olika sätt att ta dig an en roll. Året är fullt av möjligheter att driva egna projekt eller hoppa på andras, det är du själv som väljer hur många sidoprojekt du orkar och vill delta i. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://katrineberg.regionhalland.se/varakurser/skadespelarlinjen

Tillit behövs om du ska funka som skådespelare

Karin och Jennifer trivs i bubblan på skådespelarutbildningen. – Det har varit mycket fokus från lärarna på att vi ska funka som grupp. Vi ska trivas tillsammans, vara schyssta mot varandra och ha kul ihop, säger Karin.

Läs hela artikeln

Katrinebergs folkhögskola

Skolan ligger i Ätrans dalgång mitt i Halland, tio kilometer öster om Falkenberg. Skolan omges av ett vackert parkområde och undervisningen bedrivs i fräscha och ändamålsenliga lokaler. Det varierade kursutbudet gör skolan till en unik mötesplats och de olika utbildningarna öppnar dörrar till dagens och morgondagens samhälle. Skolan har cirka 200 studerande. Filial finns i Halmstad.

Läs mer om skolan

Postadress:
Katrinebergs folkhögskola
Dalsgård 114
311 65 Vessigebro

Telefon: 0346-575 00
E-post: katrineberg@regionhalland.se
Webbadress: https://katrineberg.regionhalland.se/