Koreografi – kontaktimprovisation

Ansökan stängd
Skola:
Löftadalens folkhögskola
Plats:
Åsa - Hallands län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 24 jun 2024 - 28 jun 2024

Kostnader: Kostnad för helpension med kost och logi: 5000 kr. Enbart helpension kost, utan logi: 1800 kr.

Kontakt: Torbjörn Stenberg

E-post:
Torbjorn.Stenberg@regionhalland.se

Välkommen till vår kurs i kontaktimprovisation! Låt dig inspireras, träffa andra dansare och upplev spännande rörelser tillsammans med oss.

Välkomna till en veckas undersökande arbete i danskonstens tecken vid havet. Vi vänder oss främst till dig som vill få loss din kreativitet, ge din själ andrum, lyxen av egentid, inspiration och näring inför återgången till höstens arbete. Du som vill ägna en vecka åt att sjunka in i rörelse, möta andra genom rörelse, prata rörelse och göra dans och en chans att pröva ditt arbete i möte med en mindre publik.

Vi börjar varje dag med kroppens välbefinnande – ca en timmes andningsövningar och yogapass. Vi fortsätter resten av förmiddagen med kontaktimprovisation. Tanken för veckan är att mötet med dig själv, mötet med din kropp, mötet med det rumsliga och mötet med den andre. De taktila erfarenheterna av denna uppsjö av kontaktytor förändrar och frigör hjärnans funktionella konnektivitet och arbetet strävar efter att varje minutiös del av rörelsearbetet känns och erfars av medvetandet utan blockerande värdering.

Eftermiddagen ägnas till danskompositionsmetoder från 1960- och 1970-talet, och studion är sedan tillgänglig för eget arbete.

Framåt kväll/skymning avslutas varje dag med en "sharing", ett mindre uppträdande för varandra och andra deltagare på Löftadalens sommarkurser.

Viss förkunskap i rörelsearbete är önskvärd.

Jag vill vara en positiv röst för andra unga

För Wesley var dansen en räddning under en tuff uppväxt. På Åsa folkhögskolas danslinje lär han sig inte bara fem olika stilar inom streetdance, utan även att växa som människa.

Läs hela artikeln

Löftadalens folkhögskola

Precis vid havet, nära till både Göteborg och Varberg, erbjuder vi många utbildningar med olika inriktningar. Allmän kurs ger grundskole- och/eller gymnasiekompetens och är förberedande för högskolestudier. Vi har särskilda kurser inom konst, hantverk, musikproduktion, Singer/Songwriter, dans och musikal som ger dig möjlighet att studera vidare eller gå ut i arbetslivet med goda förutsättningar.

Läs mer om skolan

Postadress:
Löftadalens folkhögskola
Folkhögskolevägen 19
439 54 Åsa

Besöksadress: Folkhögskolevägen 19, 439 54 Åsa

Telefon: 0340-58 18 00
E-post: loftadalen@regionhalland.se
Webbadress: http://loftadalen.regionhalland.se/