Steppdans – utveckla ditt uttryck

Ansökan stängd
Skola:
Löftadalens folkhögskola
Plats:
Åsa - Hallands län
Längd:
5 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 5 aug 2024 - 9 aug 2024

Kostnader: Kostnad för helpension med kost och logi: 5000 kr. Enbart helpension kost, utan logi: 1800 kr.

Kontakt: Gustav Borehed

E-post:
Gustav.Borehed@regionhalland.se

Utforska konsten att uttrycka dig genom steppdans! Vår kurs erbjuder dig, som har tidigare erfarenhet av stepp, möjligheten att fördjupa och utveckla ditt uttryck i form av rörelse, ljud och musik.

Kursen är för dig som har tagit regelbundna klasser i steppdans i minst 6 månader och känner dig bekväm att dansa i steppskor. Du vill utforska ditt ljud, din rörelse och din musik inom steppdans, framför allt genom improvisation. Under veckan kommer du få möjlighet att med övriga deltagare fördjupa dig i din dans musikaliskt och kommunikativt samt genom de traditionella danserna som vi blivit lärda genom generationer.

Under vårt första pass värmer vi upp tillsammans med musikalisk teknik, där fokus ligger på att hitta vår väg till musiken vi spelar. Senare under dagen går vi in i våra egna idéer som vi utgår ifrån i vårt utforskande av vår egen dans.

Du behöver ta med egna steppskor till kursen. Vi tillhandahåller fina danssalar, fridfull miljö vid havet och plats för skapande och relation.

Fler kurser inom: Dans Improvisation Performance

Jag vill vara en positiv röst för andra unga

För Wesley var dansen en räddning under en tuff uppväxt. På Åsa folkhögskolas danslinje lär han sig inte bara fem olika stilar inom streetdance, utan även att växa som människa.

Läs hela artikeln

Löftadalens folkhögskola

Precis vid havet, nära till både Göteborg och Varberg, erbjuder vi många utbildningar med olika inriktningar. Allmän kurs ger grundskole- och/eller gymnasiekompetens och är förberedande för högskolestudier. Vi har särskilda kurser inom konst, hantverk, musikproduktion, Singer/Songwriter, dans och musikal som ger dig möjlighet att studera vidare eller gå ut i arbetslivet med goda förutsättningar.

Läs mer om skolan

Postadress:
Löftadalens folkhögskola
Folkhögskolevägen 19
439 54 Åsa

Besöksadress: Folkhögskolevägen 19, 439 54 Åsa

Telefon: 0340-58 18 00
E-post: loftadalen@regionhalland.se
Webbadress: http://loftadalen.regionhalland.se/