Skola:
Bäckedals folkhögskola
Plats:
Sveg - Jämtlands län
Längd:
1 termin
Studietakt:
25%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du behöver en digital systemkamera, tillgång till dator med internetuppkoppling samt programmen Photoshop och Lightroom classic.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 18 dec 2024

Träffar:
36 obligatoriska nätträffar
1 frivillig träff

Kostnader: Serviceavgift 200 kronor. Du betalar för kurslitteraturen och programvara.

Kontakt: Marie Hjelm

Telefon: +46 680 166 70

E-post:
info@backedal.se

Vill du lära dig om fotografi, bildbehandling, bild och bildspråk? Den här kursen vänder sig både till dig som är nybörjare men även till dig som kommit en bit på väg.

På fotokursen får du lära dig om kamerateknik, bildbehandling och bildspråk, och hur du kan göra för att analysera bilder. Genom bildanalysen utvecklar du ditt bildseende och blir på det sättet bättre på att ta bilder.

Du som vill lära dig grundläggande kamerateknik och bildbehandling eller som vill bli bättre på att kommunicera med bild kan gå den här kursen. Du kan vara nybörjare eller ha fotograferat ett tag. Vi ger dig möjlighet att utvecklas utifrån där du är.

Vi träffas i en videochatt två gånger i veckan under ca 2,5 timmar per tillfälle. Varje vecka får du en uppgift i fotografi och en i bildbehandling som vi samtalar om veckan därpå. 

Efter kursen kommer du ha vuxit som fotograf. Du kommer att ha lärt dig mer om tekniken och ha tillägnat dig ett bättre bildseende. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://backedal.se/kurser/fotografi/

Bäckedals folkhögskola

Strax utanför Sveg i Härjedalen ligger Bäckedals folkhögskola, precis där älven kröker sig och skogen tar vid. Vår skola är en mötesplats för folkbildning och kultur, där varje människas nyfikenhet ligger till grund för ett livslångt lärande. Här får du tillgång till unika upplevelser, gedigen kunskap och stor gemenskap. Allt i samklang med människor, djur och natur.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bäckedals folkhögskola
Box 206
842 22 Sveg

Besöksadress: Bäckedal 319, 842 31 Sveg

Telefon: 0680-166 70
E-post: info@backedal.se
Webbadress: http://www.backedal.se/