Introduktionsår jazz

Ansökan stängd
Skola:
Birka folkhögskola
Plats:
Ås - Jämtlands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Personligt brev och ljud- eller filmklipp

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Kostnader: Serviceavgift 800 kronor.

Kontakt: Wilhelm Westerman

E-post:
musikutbildningar@birkafolkhogskola.se

Ta chansen att förverkliga din dröm i en musikaliskt kreativ miljö! En 1-årig introduktionsutbildning i jazzmusik och improvisation för dig som sjunger eller spelar ett instrument men är ny inom jazz.

 Utbildningen är strukturerad för att ge en grundlig införing i jazzen som konstform genom praktiskt arbete som varvas med teori, föreläsningar och konsertupplevelser.

Stort fokus på ensemblespel

Utbildningen betonar ensemblespel och mötet med andra i musiken. Du kommer att växa i ditt konstnärskap, ditt hantverk och din kreativa förmåga. Vi arbetar vi utifrån en grundlig gehörsmetod som lär deltagaren att stå på egna ben i sitt konstnärskap. Detta arbetas med i alla ämnen; gehör, teori, ensemble etc.

Introduktionsutbildningen arbetar även profilöverskridande med Jazz/Improvisationsprofilen och Folkmusikprofilen i bl.a. kursen “Folkjazz” för att fördjupa deltagarens musikerskap och genrebredd.

Ansökan

Kursstarten på Birkas musikutbildningar är förlagd till höstterminen. Ansökan för HT 2024 öppnar i januari 2024 och den gör du i Schoolsoft. När vi har behandlat din ansökan kommer du att motta ett mail från oss med vidare instruktioner om antagningsprocessen.

Antagning

När vi antar deltagare till denna utbildning gör vi en bedömning utifrån materialet du skickar in i din ansökan, i tillägg till att du ska närvara på en intervju med oss. Intervjun görs på distans i mjukvaruprogrammet Teams. Du blir i ett senare skede tilldelad länk på mail.

I din ansökan ska du skicka in:

· Personligt brev

· Video på när du spelar ett stycke musik

Och närvara på:

· Intervju

Avgift

Varje termin tillkommer en obligatorisk serviceavgift på 800kr som avser studerandeförsäkring, utskrifter/kopior och visst studiematerial.

Kontakt

Har du frågor? Kontakta verksamhetsledare Wilhelm Westerman

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

  • Ha grunderna i att musicera inom jazzgenren
  • Kunna söka in till jazzutbildningen på Birka Folkhögskola

Fler kurser inom: Musik Jazz Improvisation Nybörjare

Mitt första år på folkhögskola var lite som en uppstart på min musikkarriär

Ett halvår efter att Mi slutade på Löftadalens folkhögskola skriver hon musik till Wirénkvartetten, en av Sveriges bästa kammarmusikensembler.

Läs hela artikeln

Birka folkhögskola

En mil utanför Östersund ligger Birka Folkhögskola, precis längs med Storsjöns strand och med utsikt över Årefjällen. Här möts du av engagerad och kunnig personal, många olika utbildningar och människor från hela världen. Vi gillar att bjuda in till gemensamma aktiviteter, föreläsningar och konserter. För att alla ska få ro och möjlighet att må bra hos oss så är vi en helt drogfri skola.

Läs mer om skolan

Postadress:
Birka folkhögskola
Birkavägen 25
836 95 Ås

Telefon: 063-14 74 00
E-post: info@birkafolkhogskola.se
Webbadress: https://www.birka.fhsk.se/