Birka folkhögskola

Skolan som ligger vid Storsjön med utsikt över fjällen karaktäriseras av närheten till skog, sjö och fjäll. Musik, god mat och en mångkulturell miljö är viktiga inslag i vardagen. Vi har ett nära samarbete med föreningsliv, kommuner, landsting och högskolor. De studerande har stora möjligheter att påverka studierna som sker i små grupper. Internatet och skolans hela verksamhet är drogfri.

Birka folkhögskola

Mitt i Jämtland, med en mil till Östersund och åtta mil till Åre, ligger Birka Folkhögskola. På Birka finns möjligheten att utvecklas, att fördjupa och förnya kunskaper och finna nya intressen både för arbete och friluftsliv.

På Birka är vi ca 200 studerande, några på distans men de flesta på plats på skolan. På Birka står den studerande i centrum och kan utan stress ägna sig åt studier. Det brukar vara kärlek vid första ögonkastet när bilen sakta rullar ner mot skolområdet och Storsjöns strand kommer allt närmare. Fjällen som syns i horisonten sträcker sig stolta upp mot skyn.

Väljer du att bo på Birka bor du bara några meter från stranden och med fjällen som utsikt.
På skolans internat bor 70 studerande och kursgården har plats för 30 gäster.

På Birka har vi en rad olika inriktningar på våra utbildningar. Vi har vår allmänna linje för både den som saknar behörighet till gymnasiet och behörighet till högre studier. Vi har våra yrkesutbildningar behandlingspedagog och fritidsledare. Profilutbildningarna Online Video Creator och hållbar utveckling-från teori till praktik. Känns inte någon av dessa utbildningar helt rätt har vi vår stora musikutbildning med inriktning mot jazz, klassisk musik eller folkmusik. Vi är helt enkelt ett härligt gäng här på skolan med en massa spännande bakgrunder och framtidsvisioner.

Här- med vatten, skog och fjäll nära inpå, skapar vi varje år en inspirerande och studievänlig miljö för våra deltagare. Vill du vara en av dem?

Skolan är anpassad för rörelsehindrade.

Birkavägen 25
836 95 Ås

info@birkafolkhogskola.se

www.birka.fhsk.se