• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs
LÄRJUNGE - LEDARE - FÖRSAMLING! Är du kristen och vill dela med dig av din tro? Vill du utvecklas tillsammans med andra i ett team? Då är Teamlinjen något för dig!

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du ska fylla minst 18 år det år du önskar att börja på folkhögskolan.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 2 jun 2023

Kostnader: Ca 2000 kr. som täcker en del resor och aktiviteter. För mer info om kostnader kontakta kursanvarig.

Kontakt: Björn Sylvén

Telefon: 0647-665500

E-post:
bjorn@aredalensfhsk.se

Teamlinjen är en teamträningsskola som kombinerar teori och praktik bland ungdomar i församling och skolmiljö. Utbildningen arrangeras i samarbete med SALT - barn & unga i EFS samt ett anal kristna församlingar och organisationer. Det finns möjlighet att få utforma året utifrån dina gåvor och vad du brinner för. Om du drömmer om att få jobba som ungdomsledare eller i församling på något sätt så är detta ett bra sätt att få testa vingarna.

Kursbeskrivning

Läsåret inleds med några veckor på folkhögskolan som innehåller undervisning, bön, gemenskap och förberedelser samt fjällvandring och retreat.

Utbildningen fortsätter sedan med placering i församlingar eller någon kristen organisation runt om i Sverige. Där varvas praktiska moment med undervisning på plats, online samt teamsamlingar. Teamklassen samlas en vecka på hösten och en på våren på Åredalens folkhögskola för studieveckor. I slutet av läsåret återsamlas vi åter på folkhögskolan för att samla ihop erfarenheter och reflekterar. Vad har du lärt dig och hur vill du gå vidare? Utbildningen ger dig möjlighet att ta egna initiativ och utvecklas utifrån dina förutsättningar och gåvor.

Delar av kursinnehållet:

 • Bibelkunskap: Vi får fördjupa oss i vad Bibeln säger om olika ämnen och särskilt fokus på att hämta inspiration från ledare vi möter i Bibeln.
 • Lärjungaskap: Ett praktiskt ämne som handlar om hur man lever som kristen, t ex bön, trons fördjupning, personlig bibelläsning, evangelisation samt samhällsengagemang.
 • Ledarskap: Om att hitta sig själv som ledare, att upptäcka sina gåvor och praktiskt få testa på att leda grupper, andakter med mera.
 • Teamliv: Att leva och arbeta i team, kommunikation, konfliktlösning och ledarskap.
 • Livskunskap: Relationer till mig själv och andra samt kamratsjälavård.
 • Event: Planering och genomförande av olika event.

Du behöver inte ha någon ledarerfarenhet sen innan. Om du läst bibelskola är det ett plus men inget krav!

Välkommen till Åredalens folkhögskola och Teamlinjen!

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://aredalensfhsk.se/utbildningar/teamlinjen/

Åredalens folkhögskola

Åredalens folkhögskola ligger strax utanför Åre, omgiven av en fantastisk natur med närhet till mäktiga fjäll, vacker vildmark och spännande äventyr. Detta präglar stor del av skolans kursutbud och aktiviteter. Här kan du bredda din kunskap, utvecklas som människa och hitta vänner för livet. Här finns en närhet mellan deltagare och personal, där kunskap och vänskap går hand i hand!

Läs mer om skolan

Postadress:
Åredalens folkhögskola
Hålland 290
837 96 Undersåker

Telefon: 0647-66 55 00
E-post: info@aredalensfhsk.se
Webbadress: http://www.aredalensfhsk.se/

Jag får utmana mig själv i mitt ledarskap

Ola Gustavsson går fritidsledarlinjen på folkhögskola. En varierande utbildning som innehåller allt från psykologi till isvaksbad.

Läs hela artikeln