Teater och Engelska, 1 år - Visingsö - Brighton

Ansökan stängd
Skola:
Braheskolan – Visingsö folkhögskola
Plats:
Visingsö - Jönköpings län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 2 sep 2024 - 6 jun 2025

Plats för kursen: Visingsö (Sverige) och Brighton (England)

Kostnader: Se webbsidan för mer information.

Kontakt: Braheskolan

Telefon: 0390-56610

E-post:
info@braheskolan.se

Är du nyfiken på teater och vill testa om skådespeleri är något för dig och samtidigt bli riktigt bra på engelska? Kombinera drama med språkstudier!

Grunden läggs på Visingsö och fördjupningen sker i Brighton, England.
Denna profil inriktar sig på teater, men innehåller även mycket engelska, särskilt då vårterminen förläggs till vår skola i Brighton.
Under tiden på Visingsö läser du teater cirka två dagar per vecka och resterande tid läser du engelska och frivilliga tillval som yoga, idrott etc. 

Teater
Undervisningen i teater och drama kommer huvudsakligen att fokusera på din konstnärliga utveckling och ditt eget skapande i en anda som lyfter teater i ett hälsofrämjande perspektiv. Att utvecklas inom teatern kan hjälpa att stärka individen, självkänslan och den kreativa potentialen. Teater bidrar till din förmåga att möta utmaningar och till ett ökat välbefinnande.

Du får bland annat lära dig grundläggande metoder för scenisk framställning inom teatern. Du förväntas bidra till undervisningen genom att aktivt delta vid lektionerna och göra de förberedelser som krävs inför varje lektionstillfälle.

Vi kommer att undersöka olika uttryck i teaterns spännande värld, där gemenskap och glädje är våra viktigaste upplevelser. Utifrån det provar vi oss fram genom teaterövningar, musik och rörelse.

Som deltagare kommer du ges möjlighet till mindre uppspel under kursens gång.

Kom och visa din nyfikenhet och vilja, vi kommer utvecklas och ha roligt tillsammans, utan att vara rädd för att göra ”fel”! Vi kommer att göra massor av ”fel”! Det är då vi får nya insikter och tankar!

Under tiden på Visingsö är det lärarledd undervisning i drama 3 eftermiddagar/vecka. Du kan också inom engelskaområdet jobba med teaterinriktade projekt.
I Brighton ligger fokus mer på engelskan och du har möjlighet att läsa tillval inom teater/drama 2-3 eftermiddagar/vecka.

Engelska
Alla lektioner är på engelska, och förutom den dominerande språkundervisningen, lär du dig språket genom specialkurser. En aktivitetsvecka och diverse projekt. I engelska kan vi utfärda behörighet upp till steg 7.

I Brighton intensifieras språkträningen. Alla lektioner är på engelska och förutom den dominerande språkundervisningen och dramaprofilämnet lär du dig språket genom specialkurser, aktivitetsveckan och olika projekt. I engelska kan vi utfärda behörighet upp till steg 7. Dina lärare i Brighton har engelska som modersmål och är vana vid att undervisa skandinaviska elever. Rektor Anna Thatcher och ett par lärare i Brighton talar och förstår svenska.Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kursen passar dig som vill förbättra dina kunskaper i engelska och samtidigt utveckla din skådespelartalang. Du får möjlighet att öka ditt självförtroende, att våga prata och ta kontakt, du lär dig om det engelska samhället och kulturen varvat med dramaövningar. Vi utfärdar behörighetsintyg i engelska till dig som har behov av det under förutsättning att du uppfyllt kraven.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.braheskolan.se/#/kurs/engelska-och-teater-1-ar-visingso-brighton

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln

Braheskolan – Visingsö folkhögskola

Sveriges mest internationella folkhögskola. Med kurser i Brighton, Aix-en-Provence, Barcelona, Visingsö och Düsseldorf är Braheskolan skolan för dig som vill ut i världen! Hos oss hittar du också kurser där du kombinerar dina språk- och utlandsstudier med ett annat intresse  exempelvis konst, teater eller sport och hälsa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Braheskolan – Visingsö folkhögskola
Norrbovägen 90
563 94 Visingsö

Telefon: 0390-566 10
E-post: info@braheskolan.se
Webbadress: https://braheskolan.se/