Entreprenörskap

Ansökan stängd
Skola:
Sommenbygdens folkhögskola
Plats:
Tranås - Jönköpings län
Längd:
20 veckor
Studietakt:
25%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Minst 18 år. Vid antagningen sammanvägs erfarenhet och andra meriter samt personlig lämplighet genom ett personligt brev som du skickar i samband med ansökan. Utbildningen kräver grundläggande datorvana och tillgång till dator med webbkamera.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 1 feb 2024 - 13 jun 2024

Träffar:
3 obligatoriska träffar
14 obligatoriska nätträffar

Kostnader: 600 kr. Undervisningen är kostnadsfri men du betalar en serviceavgift på 600 kr. I serviceavgiften ingår kopiering, försäkring, fika, viss litteratur och licens för digital plattform. OBS! Serviceavgiften betalas inte tillbaka efter kursstart.

Kontakt: Magnus Eriksson

E-post:
Magnus@sommenbygden.se

Vill du följa dina drömmar och starta eget? Är du osäker på hur du ska börja? I den här kursen får du en god grund för ditt entreprenörskap så du kan fokusera på det du är bra på!

Den här kursen är ett samarbete med Tranås United och Science Park i Jönköping. Kursens syfte är att ge deltagaren en god grund för att starta eget företag.På utbildningen arbetar vi även med personlig hållbarhet och balans i det digitala rummet men även hållbarhet med våra naturresurser. Kursen läses med fördel samtidigt som någon av våra andra distanskurser.

Vi går igenom hur du skriver en affärsplan, ekonomiska grunder för bokföring samt marknadsföring i sociala medier. Under kursen får du uppgifter som du kan koppla till en affärsidé du håller på att utveckla.

Vi kommer att lägga en stor del av kursen på att gå igenom hur du marknadsför ditt företag via sociala medier, hur du hittar din målgrupp och skapar enkelt innehåll anpassat efter den. Vi kommer att testa Canva, som är ett enkelt program för att skapa innehåll till dina kanaler. Tillsammans med de andra deltagarna delar du erfarenheter, diskuterar och testar din affärsidé. Kursen innehåller närträffar på plats i Tranås där vi genomför teoripass och studiebesök i det lokala näringslivet.

Logga med text "Tranås United ett samägt näringsbolag." Texten är blå och orange

Logga Science park Tranås. Med orange text

ÄMNE

 

 • din affärsidé
 • affärsplan
 • registrering av företag
 • enklare bokföring F-skatt
 • bolagsformer, budgetering
 • hitta dina kunder
 • marknadsföring
 • sociala kanaler
 • hemsida
 • enkel annonsering i sociala medier
 • personlig hållbarhet
 • hållbarhet i din affärsidé samt sparsamhet med naturresurser

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter genomförd utbildning får du ett intyg på att du fullgjort kursen. Du har antingen redan startat eget under kursens gång eller föreutsättningarna att kunna göra det om du vill. Du har också verktyg för att kunna fortsätta arbeta med din affärsplan.

Sommenbygdens folkhögskola

I mysig miljö skapas snabbt gemenskap och möjlighet att få nya kompisar. Du lär känna all personal och får stöd och hjälp via din egen mentor. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Sommenbygdens folkhögskola
Ydrevägen 13
57335 Tranås

Besöksadress: Ydrevägen 13

Telefon: 0140-65960
E-post: info@sommenbygdensfolkhogskola.se
Webbadress: https://www.sommenbygdensfolkhogskola.se/