Allmän kurs – svenska som andraspråk

Ansökan stängd
Skola:
Högalids folkhögskola
Plats:
Kalmar - Kalmar län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Kursen har inga formella antagningskrav men det är viktigt att deltagarna kan bidra med olika erfarenheter, eftersom alla har olika förutsättningar. Därför använder vi olika antagningskriterier såsom ålder, ursprungsland och kön för att öka mångfalden.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 30 maj 2025

Kostnader: Se skolans hemsida: www.hogalid.nu

Kontakt: Christine Hansen och Emil Sundman

Telefon: 070-355 11 09

E-post:
christine.hansen@hogalid.nu

För dig som behöver utöka och repetera dina kunskaper i svenska språket, som vill veta mer om det svenska samhället och för dig som vill lära dig mer om den svenska kulturen.

 

På folkhögskola möts människor i olika åldrar, med olika erfarenheter och mål. Mångfalden på skolan är också en viktig komponent i kursen. Kursen riktar sig till dig som behöver utöka och repetera dina kunskaper i svenska språket. Den utgår från din vardag som invandrare i Sverige. Målet är ökade språkkunskaper och allmänbildning. Kursen är en hjälp på väg mot fortsatta studier eller arbetsmarknaden.

Undervisningen sker i mindre grupper och delvis i ämnesövergripande teman. Studierna sker huvudsakligen i grupp kombinerat med handledning och studieplanering på individnivå.

Svenska, samhällskunskap, IT, matematik, fysisk aktivitet, musik samt bild och form. 

Svenska är huvudämne och här ingår bland annat läs- och skrivträning, grammatik, hörförståelse, muntlig kommunikation och uttal. Du får vidare språkträning genom diskussioner utifrån dina och dina klasskamraters olika livssituationer och erfarenheter. Kursen strävar efter att ge dig mer datorvana.

Att studera allmän kurs på folkhögskola innebär mer än att studera ämnen. Det ingår även studiebesök och kulturella aktiviteter. Skolans temadagar, fysisk gruppträning och möjlighet till vissa tillval är också viktiga inslag i utbildningen. Vi arbetar för att du ska vara delaktig, se dina möjligheter, rättigheter och skyldigheter och på så sätt blir bättre förberedd för livet efter folkhögskolan.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://hogalid.nu/allmanna-kurser/svenska-som-andrasprak/

Högalids folkhögskola

Högalids folkhögskola är en skola med stor bredd i sitt kursutbud. Bredden ger möjlighet att möta människor i olika livssituationer och med olika förutsättningar, vilket i sin tur gör att vi kan skapa en stimulerande och lärande miljö där mötet mellan våra deltagare är berikande och utvecklande och en viktig del av studietiden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Högalids folkhögskola
Högalidsvägen 16
394 70 Kalmar

Telefon: 010-357 5600
E-post: kontakt@hogalid.nu
Webbadress: http://www.hogalid.nu/