Kreativt filmskapande

Sommar/helg/veckokurs Ölands folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  Fem dagar
 • Ansök senast:
  15 maj
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Utforska din poetiska sida genom diktfilm!

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 1 jul 2024 - 5 jul 2024

Kontakt: Amra Heco

E-post:
amra.heco@olandsfolkhogskola.se

Är du nyfiken på att upptäcka ett spännande filmgenre? Under kursen kommer vi att utforska poesins värld genom att skapa diktfilmer som kombinerar text, ljud, musik och bild för att uttrycka tankar och känslor på ett lekfullt och kreativt sätt. Oavsett om du är intresserad av film eller skrivande kan denna kurs öppna upp nya möjligheter för att uttrycka sig. Vi kommer att låta oss inspireras av det öländska landskap, se och diskutera poetiska filmer, samt läsa och skriva egna dikter. Kursen avslutas med en egen diktfilmfest där du kan dela ditt arbete med andra kursdeltagare, familj och vänner.

KURSANSVARIG

Amra Heco har är radioproducent, filmmakare och lärare inom film på Ölands folkhögskola och HDK-Valand. I sitt konstnärliga skapande utforskar hon hur det undermedvetnas inspirerar och påverkan på det kreativa uttrycket. Utöver hennes egna projekt brukar hon hjälpa andra utveckla kreativa idéer.

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://olandsfolkhogskola.se/kurser/sommarkurser/kreativt-filmskapande/

Ölands folkhögskola

Ölands folkhögskola är en ovanligt öppen och vänlig plats där människor från alla bakgrunder och från olika delar av världen möts. Här drar du nytta av väl beprövad pedagogik, hög kreativ kompetens och välutrustade lokaler.

Läs mer om skolan

Postadress:
Ölands folkhögskola
Ölands Skogsby 144
386 93 Färjestaden

Telefon: 0485-56 44 00
E-post: info@olandsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.olandsfolkhogskola.se/

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln