Barn i världen - distans

Ansökan stängd
Skola:
Vimmerby folkhögskola
Plats:
Vimmerby - Kalmar län
Längd:
1 år
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 31 maj 2024

Träffar:
7 obligatoriska träffar

Kostnader: Servicekostnad tillkommer.

Kontakt: Thomas Svarén

Telefon: 072-207 92 01

E-post:
thomas.svaren@vfhs.se

En annorlunda fördjupningskurs för dig med intresse för Globala rättvisefrågor, mänskliga rättigheter och Latinamerika! Du får möjlighet till aktivt engagemang via två månaders fältstudier i Bolivia!

 

En bra studieform för dig med intresse för internationella frågor men som har svårt att ta helt ledigt för studier!

Skicka med ett personligt brev där du berättar mer om dig själv: Varför vill du gå kursen? Vilka kunskaper i spanska har du? Ideellt engagemang och fritidsintressen? Andra kompetenser?(foto, musik, skrivande, etc.)

Barn i Världen är en annorlunda fördjupningskurs, på distans, för dig som arbetar eller vill arbeta med Globala rättvisefrågor i en internationell miljö.

Kursen ger Dig möjlighet att aktivt fördjupa tidigare eller pågående studier och ger Dig nya perspektiv på ditt arbete samt kopplar teori till aktiv handling! Vi försöker kombinera Ditt intresse för barn/ungas rättigheter och ekologisk- social- och ekonomisk hållbarhet, med en fältstudieresa till Latinamerika.

Fältstudierna ger Dig möjlighet till möten, dialog och kommunikation med människor och du bör ha grunderna i spanska för att få ut så mycket som möjligt av Din tid i Bolivia. I samband med familjeboende i Cochabamba får Du möjlighet att både studera och praktisera språket i en naturlig miljö.

Vi utgår från folkbildningstanken där den enskilde deltagaren tar ansvar för genomförandet av kursens mål via självstudier och i utbyten med kursdeltagare, kursansvarig och föreläsare. Fältstudierna förbereds enskilt samt under träffarna och det efterföljande informations/fördjupnings arbetet planeras under samt mellan de avslutande seminarierna. Genomförandet av informationsarbetet sker utifrån varje deltagares förutsättningar.

Kursens första del sker omväxlande på distans och via fysiska träffar på folkhögskolan och har då studietakt 50 % – innehållet är då teoribildning, föreläsningar, förberedelser för fältstudier, spanska samt planering av fördjupningsarbete.

Därefter följer 2 månaders fältstudier förlagda till Bolivia, Latinamerika, då är studietakten 100%. Kursens avslutande del innehåller sammanställning av fältstudietiden i form av informationsmaterial samt planering av utåtriktat informationsarbete. Detta sker under de avslutande fysiska träffarna på folkhögskolan och genomförs på distans, studietakt 50 %

Deltagare berättar

Jag åkte utan erfarenhet….
..av resande och mest med hopp om att orka, eftersom jag varit sjukskriven länge. Jag återvände med nya vänner, hjärtat fullt av människor, erfarenheter och upplevelser som lärt mig att jag klarar mycket mer än jag vågat tro. Jag vill särskilt slå ett slag för att våga göra detta som "lite äldre", min upplevelse var att jag hade stor nytta av att ha min livserfarenhet med mig. Både i mötet med barn och vuxna. Det är fenomenalt att kursen är upplagd så man får bo i familjer och mötas i den verkliga vardagen både på praktikplatser och i hem. Bolivia är nu ett hemma jag absolut måste åka tillbaka till.
//Debbie Weiborn, deltagare på kursen ”Barn i Världen”


Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

  • ökad kunskap om barn och ungas situation i världen
  • få erfarenhet av hur organisationer i Sverige/Latinamerika arbetar med ekologiska, sociala och ekonomiska rättvisefrågor
  • att via en fältstudie resa möta ett mångsidigt utvecklingsland i förvandling där besök och praktik hos lokala organisationer kopplas till kursens studieplan
  • ge deltagarna verktyg för opinionsbildning, information och påverkan

Vimmerby folkhögskola

Vimmerby folkhögskola hittar du i Småland, i Astrid Lindgrens Vimmerby. Här kan du läsa in grundskola/gymnasium i en trygg studiemiljö på vår Allmän kurs. Är du redo för nästa steg så finns det på Vimmerby folkhögskola även sex olika yrkesutbildningar: Socialpedagog, Medicinsk sekreterare/Vårdadministratör, Barnskötare, Fastighetsskötare samt Musikalartist och Musikalartist - Produktionsår.

Läs mer om skolan

Postadress:
Vimmerby folkhögskola
Box 24
598 21 Vimmerby

Besöksadress: Bryggaregatan 8

Telefon: 010-357 57 00
E-post: vimmerbyfolkhogskola@regionkalmar.se
Webbadress: https://www.vimmerbyfolkhogskola.se/