Betonggjutning för hem och trädgård

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Vimmerby folkhögskola
Plats:
Vimmerby - Kalmar län
Längd:
7 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
3 maj 2024

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Inga förkunskaper krävs.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 24 jun 2024 - 30 jun 2024

Kostnader: Pris ink. logi 5930:- exkl. 3130:-

Kontakt: Agnetha Kinell

Telefon: 0492-143 04

E-post:
agnetha.kinell@regionkalmar.se

Med enkla medel gjuter vi i betong. Formtagning är en förutsättning för gjutning och vi provar olika enkla och tillgängliga tekniker.

Vi provar olika betong-kvalitéer, delar med oss av vår eventuella förförståelse och experimenterar med materialet. Ytbehandling är en stor del av processen mot ett färdigställt arbete. Vi provar att rosta och ärga betongen, vi provar även att gjuta med infärgad massa.

Att kombinera olika material med betong ger ett intressant uttryck, att klippa till detaljer i plåt, att kombinera med mosaik, second-hand prylar, armeringsjärn etc. ger oändliga möjligheter.

Kursen passar både för nybörjare och mer erfarna gjutare, deltagare arbetar på sin nivå och vi möts i genomgångar, samarbeten och diskussioner. Grundmaterial ingår i kursavgiften. Efter kursens slut skall deltagare själva kunna gjuta sina verk på egen hand och anpassa till inom och/eller utomhusmiljö.

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://www.vimmerbyfolkhogskola.se/kurser/betonggjutning-for-hem-och-tradgard/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln

Vimmerby folkhögskola

Vimmerby folkhögskola hittar du i Småland, i Astrid Lindgrens Vimmerby. Här kan du läsa in grundskola/gymnasium i en trygg studiemiljö på vår Allmän kurs. Är du redo för nästa steg så finns det på Vimmerby folkhögskola även sex olika yrkesutbildningar: Socialpedagog, Medicinsk sekreterare/Vårdadministratör, Barnskötare, Fastighetsskötare samt Musikalartist och Musikalartist - Produktionsår.

Läs mer om skolan

Postadress:
Vimmerby folkhögskola
Box 24
598 21 Vimmerby

Besöksadress: Bryggaregatan 8

Telefon: 010-357 57 00
E-post: vimmerbyfolkhogskola@regionkalmar.se
Webbadress: https://www.vimmerbyfolkhogskola.se/